Nakliyat İş Sendikası’ndan Filistin’e Destek Eylemleri

Nakliyat İş Sendikası, Filistin halkıyla dayanışma göstermek amacıyla 03.06.2024 Pazartesi günü   iki ayrı noktada protesto eylemleri düzenledi. İlk eylem, sabah saatlerinde İsrail Konsolosluğu önünde gerçekleşti. Sendika üyeleri, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla toplanarak İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti. Burada bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu, İsrail’in Filistin’e yönelik katliam ve soykırımını sert bir şekilde kınadı. Küçükosmanoğlu, “İsrail’in bu insanlık dışı saldırılarına sessiz kalamayız. Filistin halkının yanındayız ve onların mücadelesini destekliyoruz,” dedi.

Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama ve görevden alma kararları Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama ve görevden alma kararları

E6Cfbd5B A6Ac 47E5 B2F3 Dbc64Ef5Eb41

İkinci eylem ise öğleden sonra Sokar şirketi önünde yapıldı. Sokar’ın, İsrail’e yakıt tedariki sağlayarak Filistinlilerin katliamına dolaylı olarak destek verdiği belirtildi. Bu durumu protesto eden sendika üyeleri, Sokar’ın Filistin halkına zarar veren politikalarını kınadı. Eylem sırasında konuşan Küçükosmanoğlu, ABD ve AB emperyalistlerinin Siyonist İsrail’e verdikleri desteği de eleştirdi. “ABD ve AB’nin İsrail’e verdiği destek, Filistin halkının çektiği acıları artırmaktadır. Biz, Nakliyat İş Sendikası olarak, bu haksızlıklara karşı durmaya devam edeceğiz ve Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu.

Her iki eylemde de sendika üyeleri, attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla Filistin halkına olan desteklerini dile getirdiler. 

Nakliyat İş Sendikası, bu tür eylemlerle Filistin halkına olan desteklerini göstermeye devam edeceklerini belirtti. “Adalet ve barış için mücadelemiz sürecek,” diyen Küçükosmanoğlu, tüm emekçileri Filistin halkıyla dayanışmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi