Elektrik süpürgesi günlük hayatta en fazla kullanılan ev aletleri arasında yer alıyor. Ev temizliğinin en önemli kısmını oluşturan toz ve kirden arındırma da birçok kişinin kurtarıcısı konumunda. Oldukça yaygın kullanılan bir ev aleti olması nedeniyle günümüzde pek çok farklı modele ve özelliğe sahip elektrik süpürgesi üretimi gerçekleştirilmekte. Her ihtiyaca ve her alana uygun şekilde farklı model, tasarım ve özelliklere sahip elektrik süpürgesi çeşitleri bulmak mümkün. Ancak ev hijyenini sağlamada sıklıkla kullanılan elektrikli süpürgeler, satın alınırken birkaç önemli özelliğe dikkat edilmesi gerekiyor. Süpürge alacak kişilerin dikkat etmesi gereken 5 önemli özellik şunlardır:

1.)   Sessiz Çalışma

Her elektrikli ev aletinde olduğu gibi süpürge çeşitleri de çalışma esnasında ses çıkarabilir. Ancak süpürgeden çalışırken çıkan sesler bazı durumlarda oldukça sinir bozucu ve rahatsız edici olabilir. Son dönemlerde üretilen pek çok süpürge çeşidi ise sessiz çalışma sağlayacak şekilde üretiliyor. Özellikle geç saatlerde temizlik yapan kişilerin çalışırken olabildiğince az ses çıkaran ya da tamamen sessiz çalışan süpürge modellerini tercih etmeleri oldukça önemlidir.

2.)   Yüksek Emiş Gücü

Pek çok kullanıcı süpürge satın alırken emiş gücünü dikkate almaz. Ancak emiş gücü bir süpürge satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Bir elektrik süpürgesinin emiş gücü ne kadar yüksekse halı, parke ve benzeri yüzeylere yapışmış toz ve kiri temizleme oranı da o derece yüksektir.

3.)   Süpürge Boyutu

Süpürge boyutu genellikle kullanıcılar tarafından göz ardı edilen noktalar arasında yer alıyor. Ancak süpürgenin kullanılacağı alana ya da kullanım sıklığına göre seçilecek süpürge boyutu da önem arz ediyor. Bilhassa dar alana sahip evlerde büyük boyutlu süpürgeler hem kullanım hem de yer açısından sorun teşkil edebilir. Bu nedenle küçük alanlı evlerde kullanmak için genellikle şarjlı dik elektrik süpürgesi modelleri tercih edilmelidir. Ancak daha geniş alana sahip evlerde kablolu ve geniş toz hazneli süpürge modellerini tercih etmek daha uygun bir seçim olacaktır.

4.)   Kullanım Konforu

Pek çok tüketici elektrikli ev aletleri satın alırken kullanım esnasında sunduğu rahatlığı göz ardı eder. Ancak konu temizliğe gelince yüksek verimin yanı sıra rahat temizlik yapabilmekte önemlidir. Özellikle elektrik süpürgesinin tutuş konforu bu açıdan önemlidir. Öte yandan süpürge ağırlığı da kullanım konforuna doğrudan etki eden unsurlar arasında yer almaktadır.

5.)   Motor Gücü

Motor gücü en az emiş gücü kadar önemli bir unsur. Emiş gücüyle benzer şekilde motor gücü yüksek süpürgelerde toz ve kiri temizleme konusunda daha yüksek performans sağlar. Motor gücünün yanı sıra motorun marka ve modeli de önemlidir. Kalitesi motora sahip süpürgelerin kullanım ömrü hem daha azdır hem de daha fazla enerji tüketimine neden olmaktadır.

Editör: Haber Merkezi