Depremde evlerini kaybettikten sonra tatil beldelerinde otellere yerleştirilen depremzedelerin 15 Nisan’a kadar otelleri boşaltması istendi. AFAD’ın bu kez başka bir ile yönlendirdiği depremzedeler duruma, “Çocuklarımızı okula bile yazdırdık. Biz göçebe değiliz. Memleketimizde bir çadır versinler yeter” diyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, AFAD yetkilileri Balıkesir ve Çanakkale’ye gitmek istemeyen bazı yurttaşlara ise “Deprem bölgesine gitmek istiyorsanız otobüs biletinizi alıp gönderelim” teklifinde bulundu.

Gaziantep’den İzmir’in Çeşme ilçesine ailesi ile birlikte gelen depremzede Suat Özgüneyli, “Oğlum burada okula başladı. Tekrar bilmediğimiz bir yere gideceğiz. Üstelik oradan da başka bir ile gönderilme ihtimali var. Göçebeden farksız olduk. Devletimizden kalıcı çözüm istiyoruz. Kendi ilimde konteynerde yaşamak için destek bekliyoruz. Yoksa, o ilden bu ile sürüklenmek istemiyoruz” dedi.

Down sendromlu 9 yaşındaki torunu ve kızı ile otele yerleştirilen 82 yaşındaki depremzede Edip Bilici de çaresiz kaldıklarını,“Başka illere değil memleketime gitmek istiyorum. Yıkılan evimin önünde bir çadır olsa yaşarım. AFAD, bana ‘İstersen Antakya’ya gönderelim. Otobüs biletini de biz alalım’ dedi. İyi de ben buradan otobüse veya otogara nasıl gideceğim. Bilmediğim bir şehre geldim ne param var ne yol biliyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık kaldık" sözleriyle anlattı.

Editör: Haber Merkezi