CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin Adana’da ki deprem çalışmalarına İskenderun ve Hatay’ı da ekledi.

Oya Tekin çevre illere yönelik dahil ettiği çalışmalarla ilgili olarak; “Deprem de yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

WhatsApp Image 2023-02-10 at 16.10.17

İskenderun ve Hatay’a yönelik yardımların taşınmasında ve dağıtımında da rol alan Tekin bu yerlere dair gözlemlerini şu şekilde özetledi;

“Hatay’da arama ve kurtarma çalışmaları öncelikli olmak üzere yardımların depolanması ve dağıtımında koordinasyon problemi çözülememiş durumda. İlk günler vatandaşlarımız kendi imkanları ile arama ve kurtarma çalışmaları yaptıkları gibi hatta yaralılarını kendi olanaklarıyla hastaneye taşımışlardır.

CANLARI KURTARMAK İÇİN SON KRİTİK SAATLER

Tekin açıklamasına şu şekilde devam etti; “Şehrin büyük kesimine arama kurtarma çalışmaları ulaşmamış durumda. Yiyecek ve giyecek yardımlar ise sokaklarda çoğunlukla atılmış durumda; Kurtarma çalışmalarında konuştuğumuz bir gönüllü, depremin ilk gününde, çalıştığı şirketten 420 çalışanla birlikte kurtarma çalışmalarına katılmak üzere alet ve teçhizatla birlikte Hatay’a koştuklarını söyleyerek, “bir garip durum var, çıkan cesedin sahibi yok çoğunlukla herkes terk etmiş kenti. Eşidir, çocuğudur, evidir, kimse bakmamış geriye. Yıkılmış devlet hastanesinin bahçesi ceset dolu” diyor. İnsanlar canlarıyla uğraşırken hırsızların da boş durmadığını,” kuyumcu dükkanları başta olmak üzere buldukları yerleri talan ettiklerini, cesetlerin bile üzerlerinde değerli eşyaları çaldıklarını” söylüyor.

WhatsApp Image 2023-02-10 at 16.41.42

İlk günlerde yaşanan hırsızlık olaylarının son günlerde kontrol altına alındığını fakat diğer problemlerin devam ettiğini belirtiyor.

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin Hatay ile ilgili gözlemlerine şu şekilde devam etti; “Yıkıntılar arasında dolaşıyoruz, yardımlarla gelen kıyafetlerin sokaklara cadde kenarlarına boşaltılmış halde olduğunu görüyoruz. Büyük bir özenle ve fedakarlıkla hazırlanıp gönderilmiş olan yardımların bu şekilde kimsenin kullanamayacağı halde sokaklara atılmış halde olması kabul edilemez” dedi.

Editör: Haber Merkezi