Direct Hair Implantation ya da DHI tekniğinin saç ekiminde kullanılan modern bir teknik olduğunu belirten Ozel Hair Transplant Kurucusu Emre Beltagy, “Doğrudan Saç Ekimi şeklinde Türkçeye çevrilebilen teknik, medikal bir kalem olan choi kalem kullanılarak işlemlerin yapılmasını sağlıyor. Choi kalemi, aslında ucu oldukça ince bir iğne. Donör bölgeden saç kökünün alınması ve saçsız alana nakledilmesini sağlayan medikal kalem, işlemlerin hem pratik hem de kolaylıkla tamamlanmasını sağlıyor. Temel olarak DHI tekniği, yüksek başarı oranı sunmakta olan bir teknik. Bu nedenle sıklıkla tercih edildiğini söylemek mümkün.” ifadelerinde bulundu.

Medikal Bir Kalem Olan Choi Kalemi Kullanılıyor

DHI tekniğinde medikal bir kalem olan Choi kaleminin kullanıldığını belirten Emre Beltagy, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “DHI tekniğinde kullanılan Choi kalemi, ucu içten oyuk bir iğne. Ucunun çapı 0.7 mm. Medikal kalem, özel yapısı sayesinde saç kökünün efektif bir şekilde toplanmasına destek oluyor.”

Choi Kalemi, Saç Derisinde Kanal Açılma Zorunluluğunu Ortadan Kaldırıyor

“Saç derisinde kanal açılması, bazı kişilerin saç ekiminden uzaklaşmasına neden olabiliyor. Fakat bazı saç dökülmelerinde tek tedavi yöntemi saç ekimidir. Bu nedenle insanların korkularını yenmelerine destek olmak son derece önemli. DHI tekniğinde kullanılan Choi kalemi, özel yapısı sayesinde saç derisinde kanal açılmasını zorunlu kılmıyor. Üst düzey bir teknolojiye sahip olan bu kalem, donör bölgeden saç kökü alımı ve saçsız alana nakledilmesi sırasında herhangi bir sorunla karşılaşılmasına engel oluyor.”

Donör Bölgeden Alınan Saç Kökleri Aynı Anda Saçsız Alana Nakledilebiliyor

DHI yönteminde donör bölgeden saç kökü alımı sırasında medikal kalemin kullanıldığını belirten Emre Beltagy, bu sayede alınan saç köklerinin oldukça pratik bir şekilde saçsız alana nakledildiğini ifade etti. Açıklamalarına devam eden Beltagy, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “DHI saç ekim tekniği, birçok bakımdan avantajlı bir teknik. Dolayısıyla sıklıkla bu tekniğin saç ekiminde kullanıldığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra yüksek başarı oranına sahip olduğundan, hastaların taleplerini karşılama konusunda da başarılı. Bu nedenle hastalar açısından da talep edilen bir teknik.”

Editör: Haber Merkezi