Cumhuriyet Halk Partisi, son dönemde CHP’li belediyelere yönelik yürütülen gözaltı ve tutuklama operasyonlarına karşı halkın demokratik tepkisini yükseltmeye devam ediyor. Adana, bu kez demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkan çok güçlü bir buluşmaya ev sahipliği yapacak.

10 Temmuz Perşembe günü saat 20.30’da Uğur Mumcu Meydanı’nda (İstasyon önü) gerçekleştirilecek “Belediye Başkanlarına Özgürlük Mitingi”, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla düzenlenecek. Mitingin temel çağrısı ise açık ve net:
"Zeydan Karalar’a, Oya Tekin’e ve Kadir Aydar’a özgürlük!"

Halk İradesine Müdahale Kabul Edilemez!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a yönelik gözaltı ve adli işlemler, yerel demokrasiyi hedef alan siyasi bir operasyon olarak değerlendirilirken; Adanalılar bu müdahalelere geçit vermeyeceğini defalarca gösterdi. Adana Büyükşehir Belediyesi önünde günlerdir süren halk buluşmaları ve kitlesel destek eylemleri, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Şimdi ise bu tepkiler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla kitlesel bir mitinge dönüşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı: Alevi Bektaşi Kurumu ve Yunus Emre Vakfı’na Yeni Atamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı: Alevi Bektaşi Kurumu ve Yunus Emre Vakfı’na Yeni Atamalar
İçeriği Görüntüle

Özgürlük, Demokrasi ve Dayanışma İçin Meydanlardayız

Adana halkının, demokratik haklarına ve seçilmiş yöneticilerine sahip çıkmak üzere yine meydanlarda olacağı mitingde; hukukun üstünlüğü, halk iradesine saygı ve siyasi operasyonlara karşı duruş ön plana çıkacak.

CHP İl Örgütü, tüm demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, baroları, meslek odalarını ve yurttaşları bu tarihi mitinge katılmaya çağırıyor.

10 Temmuz Perşembe | Saat 20.30 | Uğur Mumcu Meydanı (İstasyon Önü)

Birlikte daha güçlüyüz! Seçilmişlere dokunma, halkın iradesine saygı duy!

Özgür Özel'in Katılımıyla Miting (1)

Muhabir: Güven BOĞA