Mersin Milletvekili Perihan KOCA, Mersin Akdeniz ilçesi Karacailyas Mahallesi’ndeki Plastik Atık Fabrikasının çevreye ve mahalle halkına verdiği zarar nedeniyle mahalle sakinleriyle bir araya gelerek o fabrikanın kapanacağı dile getirdi.

 Perihan KOCA, yaptığı yazı açıklamada şu ifadelere yerverdi.

Plastik Atık Fabrikası’ndan dolayı halk ve çevre sağlığı tehlikede olan Mersin Akdeniz ilçesi Karacailyas Mahallesi’nde halkımızla buluştuk.


Avrupa’nın çöplerini getiren uluslararası bir firma olan Ceta Geri Dönüşüm Fabrikası, Emek Mahallesi sınırları içerisine kurduğu tesis ile, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden ithal ettikleri atık çöplerin geri dönüşümünü sağlıyor. Her türlü plastik, çeşitli atıklar ve tıbbi malzeme işlendiği tesis zehir saçıyor!


Kötü koku ve toza bulanmış mahallede, insanlar nefes alamıyor, zehir soluyor! 15 bin kişinin yaşadığı bu alanda göz göre göre insanlar hastalığın ve ölümün pençesine itiliyor.


Mahalle sakinleri, beş yıldır başta Akdeniz Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere, çalmadık kapı bırakmamışlar. Ama kimseden ses seda çıkmamış.

F9icgzuW0AAVes7
Patronlar para kazansın diye Mersin Avrupa’nın çöplüğü haline getirilmiş, insanlar sağlıklıklarından edilmiş durumda.


Halk sağlığı suçu işleyen, doğa tahribatı suçu işleyen kurum ve kuruluşlara uyarımızdır: Siz halkı göz göre göre ölüme itiyorsunuz ancak biz yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız.


O fabrika kapanacak!

Editör: Haber Merkezi