Mersin’de özel bir okulda, okul müdürü tarafından kadın eğitimcilere yırtmaçlı etek, kısa kollu tişört, yakası açık gömlek giymek gerekçesiyle “uyarı”  cezası verildi.  

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca'nın  Mersin'in Yenişehir ilçesinde bulunan Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki mobing ve baskı iddialarına dair Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi verdi.

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca soru önergesinde şu ifadelere yer verdi,

İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Kırklareli Kula Köyü'nde, Koza Madenciliğe ait projeyi Meclis gündemine taşıdı İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Kırklareli Kula Köyü'nde, Koza Madenciliğe ait projeyi Meclis gündemine taşıdı

Basına yansıyan haberlere göre Mersin ili Yenişehir ilçesinde bulunana Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda görev yapan okul müdürünün, kadın eğitimcilere yırtmaçlı etek, kısa kollu tişört, yakası açık gömlek giymek gerekçesiyle “uyarı” cezası verildiği ifade edilmiştir. Basında yer alan haberlere göre öğretmenlerden birine tebliğ edilen ceza metninde etek giyen öğretmen hakkında okuldaki uyum ve barış ortamını bozduğu ifadeleri kullanılmış, cezaya gerekçe olarak da “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik” gerekçe gösterilmiştir. Bu bağlamda;

1.      Kamu kurumlarında çalışan öğretmenlerin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen kanun maddesinin eğitim sendikaları tarafından her yıl düzenli bir şekilde protesto edildiği, sendikaların yürütme kurullarının kararlarıyla yok sayıldığı ve bu konuda öğretmenler ile idarecilerin bu protestoya katılımının oldukça yüksek düzeyde olduğu bilindiği halde söz konusu okuldaki öğretmenlere uygulanan cezada bir keyfilik söz konusu mudur? Bu uygulama aynı zamanda çalışanlara yönelik baskı ve mobbing anlamına gelmemekte midir?

2.      Cezayı uygulayan idarecinin tutumu açık bir ideolojik tutum değil midir? Bu ideolojik tutumun karşılığı olarak söz konusu idareciye bir yaptırım uygulanmış mıdır? Söz konusu cezanın iptali ve eğitim ortamındaki baskı ve mobbingin önlenmesi için bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır?

Editör: Haber Merkezi