Amedspor, Bursa'da dün gerçekleşen Bursaspor maçındaki ırkçı saldırıların ardından buğgün Diyarbakır'a döndü. Polis, Amedspor oyuncularını havalimanında karşılamak üzere yola çıkan taraftar grubunu yolda durdurdu. Polisin arabalarla geçişe izin vermemesi üzerine taraftarlar, alana yürüyerek gitti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekileri Remziye Tosun, Nusret Maçin, Demokratik Toplum Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy Tekdemir ve Zeyyat Ceylan ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır yöneticileri de Amedsporluları karşılayanlar arasında.

Amedspor taraftarları ellerinde Amedspor bayrakları ile sık sık "Diren ha Diyarbakır, diren" şarkısını söyledi. Ayrıca "Amed halkı burada", "Amedspor yalnız değil" gibi sloganlar attı.

Amedspor kafilesi uçaktan indikten sonra otobüsle taraftarların olduğu yere gitmek istedi ancak polis izin vermedi. Yaşanan arbedenin ardından takım oyuncuları, yöneticiler, taraftarlar ve Diyarbakırlılar kalabalık bir araç kafilesiyle Amedspor Stadyumuna doğru yola çıktı.

<iframe width="917" height="516" src="https://www.youtube.com/embed/eGd_eKa9S9o" title="Polis, Amedspor kafilesini havalimanında taraftarlarıyla buluşturmadı" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Editör: Haber Merkezi