Gazeteci Poyraz Ahmet İnanç yaptığı bir haber sonrası telefon ile tehdit edildiğini ve telefonuna ev adresinin gönderildiğini belirtti.

Gazeteci Poyraz Ahmet İnanç yaşadığı olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

07.06.2023 tarihinde gözlem ve haber yapmak için gittiğim Adana Seyhan ilçesi Sarıhamzalı mahallesinde bulunan geri dönüşüm tesislerinde firma yöneticileri ve sahipleri tarafından engellenmeye çalışıldım, o gün alandan yalnız olduğum ve can güvenliğim olmadığı için ayrılmak zorunda kaldım. 08.06.2023 tarihinde ise haber girildikten yaklaşık 4 saat sonra telefonum çalmaya başladı, telefonumu açmak yerine kimsiniz diye mesaj attığımda bana ev adresim atıldı.

Şimdi asıl konuya gelecek olursak gazeteciler olarak kimseyi karalama ya da işini elinden almak gibi bir niyetimiz yok.

Toplumu da alakadar eder konularda gördüklerimizi en doğru biçimde yazarız toplumun haber alma hakkına hizmet ederiz.

Fakat işimizi yaparken uğradığımız tehdit, saldırı ve baskılara da boyun eğmeyiz, bir gazetecinin ya da bir yurttaşın telefonuna ve hatta ev adresine ulaşmak nasıl bu kadar kolay olabilir? Can güvenliğimden endişeliyim başıma gelebilecek her türlü olaydan bu kişiler sorumludur. Konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Asla ama asla mesleğimizi yaparken kimseye biat etmeyeceğiz, kimseden talimat almayacağız ve hiçbir tehdit, baskı veya saldırıya karşı geri adım atmayacağız! Haber alma hakkı engellenen halkımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilere basına ve basın özgürlüğüne sahip çıkma çağrısı yapıyorum.

Biz susmadık siz de susmayın, seyirci kalmayın!

Aynı zamanda iç işleri bakanlığına soruyorum, insanların kişisel bilgilerine bu kadar kolay nasıl ulaşılır? Kişisel veriler güvende tutulmuyor ise kişi hak ve hürriyetleri nasıl güvende tutulacak? Güvende tutuluyor derseniz o zaman soruyorum, kişisel veriler nasıl güvende tutuluyor da bu kişiler ev adresime kadar bulup tehdit edebiliyor?

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ!

Muhabir: Haber Merkezi