AFAD-KIZILAY SİZ NE İŞE YARARSINIZ?

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Zafer Partisi heyeti, Adalet Partisi yöneticileri, Doğru Parti yöneticileri ve gazeteciler ile depremlerin yaşandığı bölgede ikinci defa incelemelerde bulunuyor.

Vatandaş, “Dünkü depremden sonra kararsız kalan herkes şehri terk etmeye başladı. Bu çadır yardımlarını ve barınma olaylarını bir şekilde çözelim.”

Prof. Dr. Ümit Özdağ, “İskenderun’da ikinci depremden sonra kalıp kalmama konusunda kararsız bir kısım vatandaşımız da İskenderun’dan ayrılmaya karar vermiş. Bunu engellemek için bölgeye hızla konteyner ve çadırların yollanması gerekiyor. Aksi taktirde bir başka göç dalgası İskenderun’dan gerçekleşeceğe benziyor. Şimdi burada bir fırındayız, bu şartlarda çalışan bir fırın. Buradan 9 kişi son yaşanan depremden sonra ayrılmaya karar vermiş. Buradan gidecekler. Bunu engellemek için de onların bu şehirde hem kalmalarını hem de güvenli yaşamalarını sağlayacak çadıra ihtiyaç var.

prof. dr ümit özdağ (1)_111001978

Türkler de insan ve buraya yardım yapın artık

Kızılay başka ne işin var? Dünyanın dört bir yanında 136 ülkeye yardım ediyorum diyorsun. 136 ülkeye yardım edeceğine İskenderun’a yardım et, Hassa’ya, Kırıkhan’a, Samandağ’a, Antakya’ya yardım et. Buralara yardım et. Türkiye’ye yardım et. Türkiye’yi hatırlayın. İnsani yardım yapıyorsunuz. Türkler de insan ve buraya yardım yapın artık. Her yerde aynı sorunla karşı karşıyayız. Samandağ’da belediye başkanı açıklama yapıyor. İnsanlar soğuktan yıkık dökük evlerine sığınmak zorunda kalıyorlar ve yeniden deprem oldu. Lanet olsun sizden istenen yeni rezidanslar değil! Bina da istemiyor insanlar. Çadır istiyorlar çadır! Bunu bulamayacaksanız bunu niye yapıyorsunuz siz? On beşinci gün oldu hala İskenderun sokaklarında birileri bizi durdurup çadır istiyorsa siz gerçekten bu işi yapamayıp istifa etmesi gereken adamlarsınız. Sadece istifa etmekle kalmayıp hepinizle ilgili soruşturma açılmalı ve cezalandırılmalısınız.

prof. dr ümit özdağ (3)_111001806

Editör: Haber Merkezi