Endüstri Yüksek Mühendisi olan Reşan ARLIER Adana’nın Kozan ilçesinde doğup; hem anne, hem iş kadını, hemde 28 yıllık memurluk hayatının yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluşlarındaki aktif görevleriyle adından sıkça söz ettiren ARLIER, Adana için Ak Parti’den Milletvekili Aday adaylığı imzasını attı.  

Ak parti Adana İl Başkanlığı’na adaylık başvurusunun ardından basın toplantısı gerçekleştiren Reşan ARLIER; ‘‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde girdiğimiz 2023 Genel Seçimlerinde, Türkiye yüzyılının inşası mücadelesinde görev olmak için Adana Milletvekili aday adayı oldum. 2018 Adana Milletvekili Adaylığım sonrasında da Adanamıza hizmete devam ettim. KADEM Adana Kurucu Temsilcisi olarak 2018 den bu yana, yaklaşık 5 yıl boyunca edindiğim saha deneyimi ve sivil toplum tecrübesini yine şehrim için kullanmak üzere bu şerefli göreve talibim.’’ şeklinde konuştu. 

Adana Kız Lisesi’nde lise öğrenimini tamamlayan ARLIER, Üniversite eğitimini Çukurova Üniversitesi Hemşirelik Bölümü, Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Bölümü,Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde  tamamladı. Yüksek lisansını Toros Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı ve Yüksek Mühendis unvanını aldı. 

Projelerle adından söz ettiren ARLIER, Ar-ge, yenilik ve proje yönetimi konusunda özel eğitim alarak, 2007 yılından itibaren Elazığ ve Adana’da birçok bölgesel ve ulusal projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde aktif görev aldı. 

Adana’da yetişmiş Adana’nın sorunlarını bilerek ve sahip çıkarak 80’e yakın proje üreterek kurum ve STK’larla işbirliği ile çözüm üreterek,  2011 yılında engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik olarak, engellilerin hayatını kolaylaştıracak ürünlerin ülkemizde üretilmesi amacıyla “Engellilere Hayat Projesi ile Bir Fikrin Mi Var ?” yarışmasına katılarak 5000 proje arasından kadınlarda birinci oldu.  

2013 yılında Ar-Ge Ve Proje Biriminde uzman olarakGüney Adana Kalkınma Programında proje koordinatörü olarak görev almış ve Adana Valiliği bünyesinde yürütülen kalkınma programında sağlık projelerinin sorumlusu olarak 43 projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde katkıda bulundu. 2018 yılında Ak Parti 11. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilen ARLIER, KADEM Adana Temsilcisi olarak göreve başladı. 5 yıllık görevi boyuncaAdana’daki projeler sayesinde, 50 bin kişinin hayatına dokunan ARLIER, 200 kişinin istihdam edilmesine katkı sağladı. Eğitim ve kurslarla Kadın kebapçılar yetiştirilmesinde, gastronomi alanında, Adana lezzetlerini tüm dünyaya yayılması ve tanıtılması için Şefler kulübünün ve sonrasında Dünya Gastronomi Birliği’nin Adana’da kurulmasına destek olup, kurucu üyeliği yaptı. 

Adana’nın kurtuluşunun 100. Yılında Adana Valiliği koordinasyonunda, Adana’nın Kadın Kahramanları konulu çalışmayı yürüterek 9 kadın kahramanın hayat hikâyesini ve kahramanlıklarını kitaplaştırma çalışmalarını yürüttü. Ayrıca 3 Kadın kahramanın isimleri okullarımızda yaşatıldı ve Adana müzesinde kadın kahramanlar bölümünün açılmasına öncülük etti. 

Bir faydalı model patenti, 1 patent başvurusu olan ARLIER, aynı zamanda 4 kitabın yazarlığı ve editörlüğünü yürütmüş, yaptığı çalışmalarla Sağlık Bakanlığı’ndan en iyi uygulama ödülünü şehrimize kazandırmıştır. Sivil Toplum – Kamu işibirliği ile yaptığı çalışmalarla 2022 yılında yılın en başarılı kadını ödülünü almıştır. 

Endüstri Yüksek Mühendisi olan ARLIER, 2014 yılında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sınav sonucunda başarılı olarak Enerji Yöneticisi ünvanını almıştır. Adana Şehir Hastanesi Enerji Yöneticisi olan ARLIER, aynı zamanda Adana Sağlık Müdürlüğü Enerji Verimliliği Komisyon Başkanlığını da yürütmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yalın ve Dijital Dönüşüm Uzmanı olan ARLIER, verimli üretimin A’dan Z’ye metodolojisi eğitimini almış ve uygulamış, aynı zamanda Türkiye’de KaizenInstutite’nin gerçekleştirdiği Coach’luk eğitimi başarıyla tamamlamıştır. Dünya mentörleri arasında aldığı eğitimlerle Adana’ya sanayi anlamında büyük katkı sağlamıştır.  

Reşan Arlıer ‘‘TEK DERDİM ADANALININ DERDİYLE DERTLENİP, ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIP, HİZMET ETMEK İÇİN,TÜRKİYE İÇİN, HEMEN ŞİMDİ, EN DOĞRU KARAR AK PARTİ’’şeklinde konuştu.  

Editör: Haber Merkezi