Bir itfaiye yetkilisi ve Birleşmiş Milletler, Pazar günü Bangladeş'in güneyindeki Rohingya Müslümanları için çok kalabalık olduğu mülteci kampında büyük bir yangın çıktı ve binlerce kişi evsiz kaldı.

Bir itfaiye yetkilisi olan Emdadul Haque, Cox's Bazar bölgesindeki Balukhali kampında herhangi bir can kaybının bildirilmediğini söyledi.

Bangladeş'teki UNHCR, bir tweet'te Rohingya mülteci gönüllülerinin teşkilat ve ortaklarının destek sağlamasıyla birlikte yangına müdahale ettiğini söyledi. Daha fazla ayrıntı vermedi.

Ekran görüntüsü 2023-03-05 175627

1 milyondan fazla Rohingya mülteci, Myanmar ordusunun acımasız bir baskı başlattığı Ağustos 2017'den itibaren sınırı geçen yaklaşık 740.000 kişi dahil olmak üzere, birkaç on yıl içinde Myanmar'dan Bangladeş'e kaçtı.

Myanmar'daki koşullar, 2021'deki askeri darbeden bu yana daha da kötüleşti ve mültecileri geri gönderme girişimleri başarısız oldu.

Geçen yıl ABD yetkilileri, ordunun etnik azınlığa karşı sistematik bir kampanya yürüterek sivillere yönelik kitlesel vahşet iddialarını doğrulamasının ardından, Myanmar'da Rohingya'ya yönelik zulmün soykırım anlamına geldiğini söyledi. Çoğunluğu Budist olan Myanmar'da Müslüman Rohingyalar, vatandaşlık ve diğer birçok haktan mahrum bırakıldığı için yaygın bir ayrımcılıkla karşı karşıya.

Editör: Haber Merkezi