Yetkililer, Rusya'nın Ukrayna genelindeki hedeflere yeni bir füze yağmuru fırlatarak doğu-merkezi Dnipro kentinde en az 14 kişiyi öldürdü, 64 kişi de yaralandı. Kiev ve Kharkiv bölgelerinde ise güç kaynaklarını kesintiye uğrattığını söyledi.

Cumartesi günkü saldırılar, Dnipro'da dokuz katlı bir apartmanı yerle bir ederek binanın tüm bir bölümünü moloza çevirdi ve gökyüzüne dumanlar saçtı. Yetkililere göre ölümler arasında 15 yaşındaki bir kız çocuğu da vardı.

Olay yerinden alınan fotoğraflar, itfaiyecilerin Dnipro'da bazı arabaların karkaslarının etrafındaki yangını söndürdüğünü gösteriyor. Apartman bloğunun geniş bir bölümü eksikti, binanın geri kalanının dışı ise ağır hasar gördü.

Dnipro belediye başkan yardımcısı Mikhailo Lysenko bir sosyal medya videosunda "Sürekli SMS gönderiyorlar" dedi. "Arada sırada sessizliği korumak için işimizi durduruyoruz ve insanların enkazın altından çığlıklar attığını duyuyoruz."

Bölge valisi Valentyn Reznichenko, yaralılar arasında en küçüğü üç yaşında olmak üzere yedi çocuğun olduğunu söyledi.

26 kişinin akıbeti ise hala bilinmiyor" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, enkaz altında kaç kişinin olduğunun henüz bilinmediğini söyledi.

Gece yaptığı konuşmada, "Maalesef ölü sayısı her saat artıyor" dedi.

Cumartesi günü Dnipro'nun yanı sıra güneyde Odesa, doğuda Kharkiv, batıda Lviv ve Ukrayna'nın başkenti Kiev de vuruldu. Elektrik sahaları da dahil olmak üzere sivil altyapı bir kez daha hasar gördü ve elektrik kesintileri bildirildi.

Enerji Bakanı Alman Galushchenko, Cumartesi günü baskınlar nedeniyle Ukrayna'nın "çoğu bölgesinde" acil durum kesintilerinin uygulandığını söyledi.

Önümüzdeki günlerin “zor” olacağı konusunda uyardı.

Yetkililer, Kharkiv bölgesinin tamamen elektriği kaybettiğini ve Lviv'de elektrik ve su kesintilerinin de yaşanabileceğini söyledi.

Rusya, Ekim ayından bu yana Ukrayna'nın enerji altyapısını füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alarak kapsamlı elektrik kesintilerine ve merkezi ısıtma ve akan su kesintilerine neden oluyor.

Editör: Haber Merkezi