RIA Novosti'nin bildirdiğine göre, Gazeta.Ru'nun eski genel yayın yönetmeni, Rossiya Segodnya medya grubunun Simferopol’deki bölgesel bölümünün başkanı Svetlana Babayeva, 50 yaşında Kırım'da bir kazada öldü.

Moskova'da görevli yetkililer ve devlet medyası, Kremlin destekli önde gelen bir medya grubu için çalışan bir Rus kadın gazetecinin, Rus işgali altındaki Kırım'daki bir askeri eğitim sahasında meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini bildirdi.

Cuma günü öldürülen Svetlana Babayeva, Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım yarımadasının en büyük ikinci şehri Simferopol'deki Rus devlete ait Rossiya Segodnya medya grubunun bürosuna başkanlık etti.

Rus haber ajansı ve Rossiya Segodnya'nın yan kuruluşu RIA Novosti Cuma günü yaptığı açıklamada, Babayeva'nın bir askeri eğitim sahasında atış talimi sırasında başıboş bir kurşunla öldürüldüğünü bildirdi.

Gazetecinin öldürülmesiyle ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi. Kremlin yanlısı isimler , sosyal medya paylaşımlarında Babayeva'yı andı.

Rus Kırım valisi Sergei Aksyonov, ölümünü geri dönülemez bir kayıp olarak nitelendirdi.

Ukrayna'nın güneyinde, çoğunlukla Rus işgali altındaki Kherson bölgesinin Rus destekli başkanı Vladimir Saldo, “Svetlana, Kherson bölgesinde olup bitenler hakkındaki gerçeği halka iletmek için çok şey yaptı” dedi.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zakharova, Telegram sayfasında "Seni çok seviyorum Sveta" yazdı.

Ukrayna, CEO'su Dmitry Kiselyov'u “Rus birliklerinin Ukrayna'da konuşlandırılmasını destekleyen hükümet propagandasının merkezi figürü” olarak nitelendiren Rossiya Segodnya medya grubunu onayladı.

RIA Novosti tarafından yayınlanan bir açıklamada Kiselyov, Babayeva'nın "Rusya'yı güçlü bir şekilde destekleyen sıcak bir insan" olduğunu ve "kahramanlarımızı desteklemek istediğini" söyledi.

Ajans, Babayeva'nın daha önce Birleşik Krallık ve ABD'deki RIA Novosti büro şefi ve Gazeta.Ru web sitesinin editörü olduğunu söyledi. Gazeta.Ru, “en yüksek standartta bir profesyonel” olduğunu söyledikleri eski genel yayın yönetmenlerine saygılarını sundu.

Editör: Güven BOĞA