Rusya, yetkililerin söylediğine göre şehrin en büyük insansız hava aracı saldırısı olarak gece boyunca Kiev'e hava saldırıları düzenledi, ancak kalabalık Pazar günü Ukrayna başkentinin kuruluş yıldönümünü kutlamak için sokaklara döküldü.

Ukrayna ordusu, hava kuvvetleri tarafından İran yapımı "kamikaze" insansız hava araçlarıyla rekor bir saldırı olarak tanımlanan, fırlatılan 59 insansız hava aracından 58'ini düşürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Kiev'i hedef alan 36 insansız hava aracının tamamının imha edildiğini söyledi.

Şafak öncesi saldırılar, başkentin 1541 yıl önceki resmi kuruluşunun yıldönümü olan Kiev Günü'nü kutladığı Mayıs ayının son Pazar günü gerçekleşti.

Zelenskiy gece konuşmasında, "Rusya eski Kiev'imizin gününü böyle kutluyor."

Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Mayıs ayında Kiev'e düzenlenen ilk ölümcül saldırı ve bu ayki 14. saldırı gibi görünen olayda, düşen enkazın 41 yaşındaki bir adamı öldürdüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'un Moskova'nın Ukrayna'daki hedeflerine ulaşılacağını ileri sürdü.

Yetkililer, tarihi Pecherskyi mahallesi de dahil olmak üzere, yaklaşık 3 milyon nüfusuyla Ukrayna'nın açık ara en büyük şehri olan Kiev'in bazı semtlerinin gece saldırılarından zarar gördüğünü söyledi.

Editör: Haber Merkezi