Yetkililer, erkek şüphelinin kar maskesi ve Nazi sembolleri içeren siyah bir tişört giydiğini de ekledi. Saldırıdan sonra intihar ederek öldüğünü ve kimliğinin şu anda belirlendiğini söylediler.

Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi'nin (TFR) Pazartesi günü bildirdiğine göre, Izhevsk'te bir okula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 11'i çocuk 15 kişiye ulaştı.

Raporda, "Bugüne kadar, Rus Soruşturma Komitesi'nin müfettişleri, suç sonucu 39 kişinin yaralandığını, 11'i çocuk ve 4 yetişkin olmak üzere 15'inin öldüğünü tespit etti."

Bakanlığa göre, 22'si çocuk ve ikisi yetişkin olmak üzere 24 kurban yaralandı.

Daha önce, Izhevsk okulunda 13 kişinin silahlı saldırıya uğradığı bildirildi.

Pazartesi sabahı 34 yaşındaki Artem Kazantsev , Pushkinskaya Caddesi'ndeki Izhevsk'teki 88 Nolu okula ateş açtı. Bir güvenlik görevlisini öldürerek okula sızdı. Kazantsev daha sonra intihar etti.

Sanatın 2. Bölümü uyarınca bir ceza davası başlatılmıştır. Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 105'i (bir küçük veya başka bir kişi de dahil olmak üzere iki veya daha fazla kişinin, çaresiz bir durumda olan suçlu kişi için bilerek, genellikle tehlikeli bir şekilde işlenerek öldürülmesi), Sanatın 1. bölümü. Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 222'si (silah kaçakçılığı).

Udmurtya yetkilileri, silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için üç günlük yas ilan etti.

Editör: Güven BOĞA