Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Adana'da İncelemelerde Bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Adana'da çeşitli incelemelerde bulunmak üzere şehre geldi. İnan'a ziyaretlerinde Adana Valisi Yavuz Selim Köşger eşlik etti.

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı Dolar ve euro haftaya nasıl başladı

İlk olarak EMBA Sugözü Termik Santrali'ni ziyaret eden İnan ve Köşger, burada santralin faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Daha sonra Yumurtalık Serbest Bölgesi'ndeki yeni yatırım alanlarını incelediler.

Whatsapp Image 2024 06 07 At 15.23.43 (1)

İnceleme ziyaretinin son durağı ise Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi ve Polipropilen Üretim Tesisi ile Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi oldu. Bölge hakkında detaylı bilgi almak için CTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceyhan OSB Müteşebbis Heyeti Üyesi Şeref Can ile görüşen İnan ve Köşger, bölgenin potansiyelini değerlendirdiler.

Ziyaretlerin ardından kısa bir değerlendirme yapan Vali Köşger, Adana'nın köklü sanayi geçmişine sahip olduğunu belirterek, yeni yatırım alanları açarak bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Köşger, bölgeye kazandırılacak yeni yatırımların ve devam eden projelerin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.

Özellikle Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) tam olarak faaliyete geçmesiyle Adana'nın bölge ekonomisinde önemli bir aktör haline geleceğine dikkat çeken Köşger, bölgenin stratejik konumu ve yatırıma elverişli altyapısının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi