Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa sel felaketinde son durum ne? Kahramanmaraş depreminin etkilediği illerde sel meydana geldi. Çadır kentlerde yaşayan insanlar zor anlar yaşarken sele kapılan insanlar ve çadırlar depremzedelere ikinci felaketi yaşattı. Sel felaketinde can kayıpları da yaşandı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa’nın son yılların en yoğun yağışını aldığını ifade ederek, “Urfa’nın yıllık yağış ortalaması 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yağış miktarı neredeyse 150 kilogram” dedi. Kentte dün ve bugün eğitime ara verildi. Öte yandan alınan önlemleri yetersiz bulan vatandaşlar, bölgede inceleme yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da 12 ve Adıyaman’da 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi ise kayıp.

CAN KAYBI 14'E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Valiliğimiz, belediyeler, emniyet, jandarma gerekli tedbirleri ve uyarıları yaparak gerçekleştirmişlerdi. Toplam yağış miktarı metre kareye 129 km. Bu uzun süredir görülmemiş bir yağış. Karadere bölgesine gittik. Ardından Karaköprü, Sırın deresinin olduğu alana doğru gittik ve oradaki hasarı ve tahribatı gördük. Burada 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu anda 3 ihbar var. 

Toplam 3 yerde arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 vatandaşımız vefat etti. 5 vatandaşımızla ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi