Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu; 2016 senesinde oğlunun okulunun “okul aile birliği yönetim kurulu üyeliğinden” çıkarılması ve çocuğunun okuluna alınmaması ile ilgili yazının İzmit Kaymakamlığından istenmesi sonucu Kaymakamlık GİZLİ diyerek belgeyi vermemiştir. Bu konuda Gergerlioğlu Avukatı Cahit Çiftçi aracılığıyla İdare Mahkemesine başvurmuştur.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

Sen açığa alınmışsın çocuğunun okulunda okul aile birliği yönetim kurulu üyesi olamazsın!

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu İzmit Nuh Çimento Ortaokulunda okuyan oğlunun 5.11.2016 tarihinde yapılan okul aile birliği genel kuruluna katılmış ve bu genel kurulda yapılan okul aile birliği dernek yönetim kurulu seçiminde yönetim kurulu üyesi seçilmiştir. Fakat okul müdürü M. K. tarafından 17.11.2016 tarihinde Gergerlioğlu’na tebliğ edilen bir yazıyla “yönetim kurulu üyesi olamayacağı tarafına beyan edilmiştir. Gerekçe sorulduğunda “FETÖ/PDY örgütü soruşturmasında kapsamında açığa alınan kamu görevlilerinin devlet dairesine alınmayacağını, Gergerlioğlu’nun da açığa alındığından dolayı bu karar verildiğini” söylemiştir. Gergerlioğlu da “Ben o okulda görevli bir memur, öğretmen değilim. Kocaeli Valiliği tarafından çalıştığım İzmit Seka Devlet hastanesindeki görevinden FETÖ/PYD ile ilgili KHK ile değil, başka bir nedenle açığa alınmış bir doktorum.” demiştir. Ancak idare bu açıklamaya kararda ısrarcı olmuştur.

İzmit Kaymakamlığı kararıyla okula giriş yasaklanmış!

Ömer Faruk Gergerlioğlu konuyla ilgili durumu o zaman ki BİMER’e şikayet etmiş BİMER’den konuyla ilgili “Sayın Ömer Faruk GERGERLİOĞLU; Başvurunuz incelenmiştir. Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılan uygulama İzmit Kaymakamlığı' nın 05.08.2016 tarih ve 4230 sayılı yazısı gereğidir. Bu nedenle yapılacak işlem bulunmamaktadır.” cevap gelmiştir.

Ekran görüntüsü 2023-05-20 115741

GİZLİ belge veremeyiz!

Gergerlioğlu, CİMER’in bu cevabı üzerine İzmit Kaymakamlığına 20.03.2023’de 05.08.2016 tarih ve 4230 sayılı yazısının tarafına iletilmesi için dilekçe vermiştir. Verdiği dilekçe neticesinde İzmit Kaymakamlığından cevap gelmiş cevapta “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yazılan bu yazının GİZLİ olması sebebiyle Gergerlioğlu’na verilmeyeceği” belirtilmiştir.

Gergerlioğlu’ndan ilk açıklama:

“Devletin kurumu, devletin belgesini vermiyor, çünkü suç içeren bir belge bu! Belge içeriği ne mi? KHKlıların kamu kurumlarına giremeyeceği yönündeki 2016 yılına ait belgeyi milletvekili olarak resmi yazıyla istememe rağmen İzmit Kaymakamlığı vermedi. İdare mahkemesine gittik bu soykırım belgesi için. Bir gün alacağız ve bu hukuksuzluğu yapanlar yargılanacak!”

Ekran görüntüsü 2023-05-20 120011

Editör: Haber Merkezi