EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul’unda yaptığı konuşmada, Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (Birtek-Sen) üyesi kadın işçilerin Malatya Emniyeti tarafından alıkonulmasını meclis gündemine taşıdı.

Karaca konuşmasında “Dün Malatya'da Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası üyesi iki kadın işçinin eşleri ve babaları emniyete çağrıldı, kadınların sendikal faaliyetleri adeta bir suçmuş gibi kadınları şikayet etti polisler eş ve babaya...  Kadın işçiler de sorguya çekildi, uyarı adı altında tehdit edildiler. Sorulan ne? Kadın işçilerin sendikal faaliyetleri! Yasal bir tek gerekçe var mı? Yok!

Bu ne cinsiyetçilik, bu ne gericilik, bu ne hukuksuzluk... Bu, hakkını arayan kadın işçileri şiddete açık hale getirmektir.

Adalet bakanına soruyorum, burası bir tek hukuki gerekçe olmadan polislerin işçileri hizaya çekebileceği, korkutacağı, tehdit edebileceği bir muz cumhuriyeti midir?

İçişleri bakanına soruyorum, Malatya Emniyeti ne hakla ve ne hadle eş ve baba üzerinden kadınların sendikal faaliyetleri ile ilgili baskı yapıyor?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi