Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Munzur Üniversitesi öğrencileri ve ailelerinin kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından aranarak ajanlık dayatılması ve özel bilgilerinin paylaşılmasını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘ya sordu.

Öğrencilerin İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi ile gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasına atıf EMEP’li Karaca, Munzur Üniversitesi öğrencisi Okan Yılmış’ın konuşmasında kolluk güçlerinin gençlere arkadaşlık adı altında ajanlık teklif ettiğini, kabul etmeyenlerin tehdit ve zorbalığa maruz bırakıldığını, öğrencilerin ailelerinin aranarak kişisel ve özel bilgilerinin paylaşıldığını ifade eden sözlerini hatırlattı.

Sevda Karaca, Bakan Yerlikaya’dan şu soruların cevaplandırılmasını istedi.

1-     Öğrencileri arayan kolluk personeli hangi amaçla ajanlık teklif etmektedir?

2-     Adli ya da idari kolluğun böyle bir görevi var mıdır? Varsa hangi mevzuata dayanmaktadır?

Nevroz Uysal Aslan; Patnos Cezaevinde yaşanan işkence ve hak ihlalleri ile ilgili soru önergesi verdi. Nevroz Uysal Aslan; Patnos Cezaevinde yaşanan işkence ve hak ihlalleri ile ilgili soru önergesi verdi.

3-     Bu personel emri kimden almaktadır?

4-     Ergin kişiler olan üniversite öğrencilerinin ailelerini arayarak hem ailelerini taciz eden hem de öğrencilerin özel hayatlarını ifşa eden bu kamu görevlileri hakkında ne tür adli ve idari işlem gerçekleştirilecektir?

Editör: Süleyman Devrim Boğa