Turanbayburt: 100 yıl önceki kadar kararlıyız



Seyhanspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turanbayburt, parlamenter sisteme geçişin meşalesini yakma konusunda 100 yıl önceki kadar kararlı olduklarını belirterek, “Seyhanspor kurucusu Ahmet Remzi Yüregir Kuvva-i Milliye ruhuyla ulusal kurtuluşuna katılmış, Yeni adana Gazetesi’ni neşrederek emperyalist Fransızlara karşı hem halkı bilinçlendirirken hem de emperyalizme karşı direncini artırmıştır. Şimdi bu direnci göstermenin sırası bize gelmiştir.” dedi.

Turanbayburt_ gazetecilerle
Yeni sezon açılışı, kulüp binasında yapılan muhteşem bir törenle gerçekleşti. Seyhan Belediyesi Kadim Türküler Topluluğu’nun konseriyle anlam kazanan Seyhanspor’un sezon açılış yemeğine CHP Adana Milletvekili ve milletvekili adayı Müzeyyen Şevkin, HDP Adana Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Adana 1. Sıra Milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları Oruç, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Mimarlar Odası Başkanı Sedat Gül ile çeşitli partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Seyhanspor sevdalıları katıldı.

KOŞULLARINI OLUŞTURMALIYIZ

Adana’nın en köklü kulüplerinden Seyhanspor’un yeni sezon açılışında dostlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Turanbayburt, başta Ahmet Remzi Yüreğir, Osman Yereşen olmak üzere kulübü bugünlere taşıyan başkan ve yönetimler ile bugüne kadar görev alan Seyhanspor gönüllülerine teşekkür etti.


14 Mayıs seçimlerinin demokrasi tarihi açısından önemli olduğunu vurgulayan Turanbayburt, “Önümüzde bir seçim var. 14 Mayıs seçiminde daha sıkı bir arada durmanın koşulların oluşturmalıyız. Emperyalist Fransızlardan nasıl kurtulduysak, bu günde aynı kararlılıkla tek adam sisteminden kurtulmalıyız. El ele verip kenetlenerek bunun şartlarını yerine getirmeliyiz. Evden çıkamadığımız koronavirüs süreciyle evimize giremediğimiz depremde nasıl kenetlendiysek işte öyle…” diye konuştu.
Seyhanspor’daki coşkuya ortak olan HDP Adana Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Adana 1. Sıra Milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları Oruç da, sporun insan yaşamında en önemli gereksinimlerden biri olduğunu söyledi. Oruç, “Ne yazık ki ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel koşulları maalesef spor yapmamızı engelliyor. Profesyonel kulüpler amatör sporu yok sayıyor. İçinden geçtiğimiz sürecin hepimiz farkındayız. Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlıktan 14 Mayıs’ta kurtulacağız.” şeklinde konuştu. CHP Adana Milletvekili ve milletvekili adayı Müzeyyen Şevkin ve CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi de yeni sezonda Seyhanspor’a başarıl dileklerini ilettiler.


Öte yandan, Seyhan Belediyesi Kadim Türküler Topluluğu’nun verdiği coşkulu konser büyük ilgi gördü.

Editör: Haber Merkezi