CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Oya Tekin, Hatay'da eski eşi tarafından kaynar suyla yakılan depremzede Alev Altun’un, çocukları ile birlikte serada yaşayan ailesini ziyaret etti.

Alev Altun’un çocuklarına ve ailesine gıda ve kıyafet yardımı götüren Tekin, 9 kişinin çok kötü koşullarda serada kaldıklarını gördü.

Kızı Alev Altun’un kocasından şiddet görmesi bir başka gerçeklik iken, annenin kendi kocası tarafından çocuklarına yönelik şiddet, tecavüz ve tehditlerle dolu yaşanmışlıklarını anlatması ise şok etti.

Anne Gönül Ekreb ziyaret sırasında şunları paylaştı;

“Evimiz yok deprem olduğunda kiradaydık. Bugüne kadar bize el uzatan olmadı. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetinden gelen parayla geçiniyoruz. Kirada oturduğumuz bir evimiz vardı deprem sırasında o da yok oldu. Şu an seradayız ve çok zor şartlarda yaşıyoruz.

Can güvenliğimiz hiç yok. Çocuklarımın babasının taciz, tecavüz girişimleri ve tehditleri nedeni ile uzaklaştırma istedik, o da verildi. Bir de damat yönünden kızım şiddete uğradı. Üzerine kaynar su döküldü. Hem kocamdan hem de damadımın ailesi yüzünden can güvenliğimiz kalmadı. Serada 9 kişi çok kötü şartlarda yaşıyoruz. Bir depremzede, bir anne, çocukları taciz, tecavüz ve tehditlere maruz kalmış 9 mağdur kişi adına bir kadın olarak konteyner istiyorum. Bu koşullarda ne çocuklarımın, ne kızımın ve çocuklarının, ne de benim can güvenliğim yok. Serada veya çadırda güvenli değiliz. İnşallah birileri sesinizi duyar da konteyner gönderir” dedi.

Alev Altun, 4 ve 2 yaşında iki çocuğuyla Hatay'da depremi yaşadı.

Evi hasar alınca iki çocuğu ile birlikte eski eşi Savaş Altun’un evine yerleşti. Alev Altun, 19 Şubat gecesi korkunç bir acıyla uyandı. Üzerine kaynar su döküp "Dua et seni öldürmedim" dedi

Üzerine kaynar su döken eski eşi Savaş Altun, 'Dua et seni öldürmedim' dedikten sonra, çocuklarını ve cüzdanındaki 3 bin TL parayı da alıp kaçtı. Acılar içinde annesinin evine yürüyerek giden Alev Altun, hastaneye kaldırıldı. Şiddet uygulayan eş tutuklandı, çocuklar ise annesine teslim edildi.

WhatsApp Image 2023-03-16 at 07.02.21

Kızının evliliği boyunca şiddet gördüğünü söyleyen ve çocukların bakımını üstlenen Alev Altun'un annesi Gönül Ekreb’i Samandağ’da ziyaret ettik. Depremde evleri ağır hasar gördüğü için çocukları ve torunları ile birlikte 9 kişi olarak yaşamaya çalıştıkları serada konuştuğumuz Gönül Ekreb;

“Kızının evliliği boyunca eşinden şiddet gördüğünü, amcasının oğlu olmasına rağmen, hamileyken bile kızını dövdüğünü, boğmaya çalıştığını, başına silah dayadığını söyleyerek, kızım defalarca bazen çıplak ayakla bana geldi”, “boşanma davasını Savaş açtı, geçinemedikleri için ben de boşanmalarını istedim.

Deprem olduktan sonra kızım kardeşinde kalıyordu. Savaş da yurt dışından çocuklarını ve eşini alıp götürmeye gelmiş. Bizi böyle kandırdı. Ben barışmasını istemiyordum. Üç gün birlikte kaldılar, kızım yeni uyumuş çocukları kucağında. Sobada büyük bir tencerede suyu kaynatmış, sonra çocukları kızımdan gizlice almış, başka bir yatağa götürmüş. O tencereyi kızımın başından aşağı dökmüş. Bunu insan olan yapamaz. Kızımın çığlıklarına uyandık, yürüyerek evimize gelmiş. Alev'i öyle görünce bayılacaktım. Islaktı, acıdan titriyordu.

Kızım 'Beni doktora götürün, benden intikam aldı' diye bağırıyordu. Doğum yapacak kadın bile o kadar bağırmaz. Komşusu doktora götürdü, oradan Adana'ya sevk ettiler. Savaş ifadesinde artçı depremler nedeniyle su döküldü demiş, o akşam deprem olmadı ve soba yatağın uzağında duruyordu. Çocukları perişandı, bana getirdiler. Altlarını ıslatmışlardı, karınları açtı” dedi.

Alev halen Adana’da tedavi görüyor. Bizim evimizde deprem nedeniyle evlerinin ağır hasarlı, çok zor durumda kaldık, çocuklarım ve torunlarımla serada yaşamaya çalışıyoruz. Kaldı ki ben ve çocuklarım da evliliğimin ilk yıllarından bu yana eşimden fiziksel, cinsel şiddet gördük. Bu sebeple eşimden ayrıyım ve eşim hakkında uzaklaştırma kararı var. Bana ve çocuklarıma yaklaşmaması için.

Aynı zamanda Alev’in eşi Savaş’la ilgili de davalar devam ediyor ve uzaklaştırma kararı var. Yani ailece benim, çocuklarım ve torunlarımın hayati tehlike ile birlikte güvenlik problemimiz var. Yaşamaya çalıştığımız bahçe içerisinde kurulu sera  bizi yağmura, çamura karşı koruyamadığı gibi en yakınımızdaki erkeklerden gelen şiddete karşı da koruyamıyor.

Editör: Haber Merkezi