Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük Belediye binasında silahı saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs aynı zamanda Büyükşehir Belediyesina ait ekmek büfesinde çalışıyor.

Samet Güdük’ün eşi Duygu Güdük Toros İlkokulunda Öğretmen olarak görev yapmakta olup aynı zamanda Eğitim Sen üyesi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar saldırı ile ilgili hastane önünde kısa bir açıklama yaptı ve Samet Güdük’ün bir an önce sağlığına kavuşması için ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini ifade etti.

Samet Güdük’ün yakınları, eşi Duygu Güdük ve yüzlerce yurttaş hastanede endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Olayın alacak meselesi yüzünden gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Şüpheli emniyette" ifadelerine yer verildi.

TESLİM OLDU

Saldırıyı gerçekleştiren şahsın Mikail G. isimli belediye çalışanı olduğu öne sürüldü. Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, şüpheli polis merkezine giderek teslim oldu.

Whatsapp Image 2024 02 12 At 15.21.16 (1)

KARALAR: İŞE ALDIĞIMIZ BİR ÇALIŞAN SALDIRI DÜZENLEDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, belediye çalışanı M.G.’nin silahla ağır yaraladığı özel kalem müdürü vekili Samet Güdük’ün tedavi gördüğü hastaneye gitti.

Zeydan Karalar, hastane çıkışında saldırgan M.G.’nin belediyeye giriş süreci ve saldırı hakkında konuştu.

Karalar, “Bizim işe aldığımız birisi, karısı kovmuş evden. Geldi bana yalvardı, ‘karımla konuş’ dedi, ben karısıyla konuştum. Senin eşini işe alacağız kovma adamı, işe aldım. Böyle bir şey aklımızın ucundan geçmez gelmiş orada konuşmuş. Ayrılırken ‘Kusura bakma’ demiş, sıkmış. Personel olduğu için üstünü arama gereği duyulmamış. Personel olmasa zaten orada güvenlik tedbirleri var ama sürekli bizim elamanlarımız bir şey diyemiyorum yani” dedi

CHP ADANA İL BAŞKANLIĞI: SAMET GÜDÜK'ÜN AMELİYATI DEVAM ETMEKTEDİR.

3. Uluslararası 3D (Dinleme, Diyalog, Dayanışma) Gençlik Festivali Eskişehir'de Coşkuyla Gerçekleşti 3. Uluslararası 3D (Dinleme, Diyalog, Dayanışma) Gençlik Festivali Eskişehir'de Coşkuyla Gerçekleşti

CHP Adana İl Başkanlığının konuyla ilgili açıklaması şu şekilde; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır.

Sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında Samet Güdük'ün hayatını kaybettiği ile ilgili asılsız haberler yayılmaktadır.

Samet Güdük'ün ameliyatı devam etmektedir.

Samet Güdük'e acil şifalar diliyor, saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Editör: Haber Merkezi