18-24 Eylül tarihlerinde sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali için sayılı günler kaldı.

Anadolu’da yasayan farklı kültürlerin bir arada yoğrulduğu büyük bir kültürel mozaik olma özelliği taşıyan Adana, bu rengarenk yapısının içinden çıkan sanatçıları ile Türkiye’nin sanat ve kültür hayatına geçmişten bugüne yön vermektedir.

Farklılıkların ve farklı bakış açılarının sanatsal üretimdeki zenginliğini Adana’daki şair, yazar, ressam ve sinemacıların kendi alanlarında yarattıkları yeniliklerde görebiliriz. Bu sebeple festivalin en önemli dinamiğinin Adana halkının, Adana izleyicisinin, olduğunun bilincinde olup Festivalin tüm içeriğini bu yönde kurgulamaya çalıştık.

WhatsApp Image 2023-09-06 at 19.06.17

Bu yüzdendir ki festivalin en önemli ödüllerinden biri Adana izleyici ödülüdür. Gecen yıl başlattığımız halkın seçtiğini halkla buluşturuyoruz içeriği ile geçen yıl bu ödülü alan filmi festivalimizin ilk yıllarına ev sahipliği yapan Atatürk parkında kurulacak yazlık sinemada gösterimi gerçekleşecektir.

Geçmişte neredeyse her mahallesinde bir yazlık sinema bulunan bu özelliği ile bir sinema kenti olarak anılan Adana bu tarihi nostaljik günlerini;

WhatsApp Image 2023-09-07 at 17.13.39 (1)

15 ilçenin tamamında iki gezici sinema ile ilçe merkezleri ve köylerinde, 4 merkez ilçede kurulacak 5 yazlık sinemada ve 30 mahalle 30 film gösterimi ile tekrar yaşayacak.

30. yılına ulaşmanın heyecanıyla seyirciyle buluşacak olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması bölümleri yer alacak.

Ekran görüntüsü 2023-09-07 171644

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 30’uncusu gerçekleştirilecek festivalde, ‘’Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmleri değerlendirecek jürinin başkanlığını, Yönetmen Ömer Faruk Sorak üstlenecek.

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin afişi yayınlandı

WhatsApp Image 2023-09-07 at 17.13.39

Afiş, bir yandan yönetmenlerin değişen bakış açılarını, bir yandan da izleyicinin çeşitliliğini sembolize ederken; insan gözü ve objektif arasında köprü kurarak, sizleri dünyayı yepyeni bir biçimde algılamaya davet ediyor. Yapay zeka kullanılarak üretilen afiş, grafik tasarımcı Emre Koç imzası taşıyor.

Festival kapsamında ayrıca; dünya sinemasından seçkiler, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sinema sempozyumu ve sergiler de yer alacak.