İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya aracılığıyla uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 305 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 5 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda; anlık mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya platformları üzerinden uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edildi.
Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin uçtan uca şifreli kapalı gruplar kurdukları, bu gruplara yalnızca özel davet veya referansla giriş sağlandığı belirlendi. Uyuşturucu maddelerin, güvene dayalı kurye sistemi ya da bireysel yollarla 24 saat esasına göre arz edildiği saptandı.
Şüphelilerin, deşifre olmamak amacıyla telefon numaralarını ve kimlik bilgilerini gizledikleri, sık sık kullanıcı adlarını değiştirdikleri ve gizlilik kurallarına büyük önem verdikleri kaydedildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile yürütülen ortak çalışmalarda, söz konusu gruplardaki yönetici ve moderatör konumundaki kişiler tespit edildi.
Elde edilen deliller doğrultusunda; İstanbul merkezli olarak Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Hatay, Mardin, Adıyaman, Giresun, Kastamonu ve Muş’ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlara ilişkin açıklamasında Bakan Yerlikaya, “Uyuşturucuyla mücadele yalnızca bir iç güvenlik meselesi değil, aynı zamanda küresel bir güvenlik mücadelesidir. Uyuşturucuya topyekûn savaş açtık. Bu mücadeleyi yalnızca ülkemiz için değil, insanlık adına sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen Cumhuriyet Başsavcılığına, emniyet yöneticilerine ve polis ekiplerine teşekkür etti.
#TürkiyeninHuzuru 🇹🇷





