Taliban sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinde Taliban güçlerinin gece düzenlediği bir baskında aşırılık yanlısı IŞİD grubunun altı üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

IŞİD grubunun Horasan Eyaletindeki İslam Devleti olarak bilinen bölgesel kolu, Ağustos 2021'de Afganistan'ı ele geçirmesinden bu yana Taliban'ın en önemli rakibi oldu. Militan grup, hem Taliban devriyelerini hem de Afganistan'ın üyelerini hedef alarak saldırılarını artırdı.

Belh polis şefinin sözcüsü Mohammad Asif Waziri'ye göre, Pazartesi gecesi geç saatlerde yapılan operasyonda Nahri Shahi semtindeki bir IŞİD sığınağı hedef alındı ​​ve militan grubun altı üyesi öldürüldü.

Taliban, Ağustos 2021'de Afganistan'ı kasıp kavurdu ve ABD ve NATO kuvvetleri 20 yıllık savaşın ardından geri çekilirken iktidarı ele geçirdi.

Uluslararası toplum, özellikle kadınlar ve azınlıklar için hak ve özgürlüklerin kısıtlanması da dahil olmak üzere, devralınmasından bu yana uyguladıkları sert önlemlere karşı ihtiyatlı davranan Taliban hükümetini tanımadı. Mart ayında IŞİD'in bir üyesi, Taliban'ın Belh'e atadığı vali Daud Muzmal da dahil olmak üzere üç kişinin ölümüne yol açan bir intihar saldırısı düzenledi. Muzmal, Ağustos 2021'in ortalarında iktidara gelmelerinden bu yana öldürülen en üst düzey Taliban yetkililerinden biri.

Editör: Haber Merkezi