Tarım Sektörünün Duayeni: Rüstem Durmaz'ın 50 Yıllık Başarısı

Rüstem Durmaz, Türk tarımına yaptığı katkılarla tanınan ve 50 yılı aşkın süredir sektöre yön veren önemli bir iş insanıdır. Durmaz, Bulgaristan’ın Şumnu şehrinde 6 Mart 1954 tarihinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Bulgaristan’da tamamlayan Durmaz, küçük yaşlardan itibaren teknoloji ve makinalara ilgi duydu. Lise eğitimini meslek lisesi makina bölümünde birincilikle bitirdi.

Durmaz ailesi ile birlikte 90’lı yıllarda Türkiye’ye göç etti. Türkiye’ye yerleşen Durmaz, Gebze, Sakarya, Kocaeli bölgelerinde tarımsal faaliyetlerde bulundu. Türk tarımına katkı sağlamayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen Durmaz, bu hedeflerini 90’lı yıllarda belirlemişti. Bu doğrultuda başarı ile ilerleyen Rüstem Durmaz, sık sık yurtdışına seyahatlerde bulunarak tarımsal makinaları gözlemledi ve üretimdeki hataları tespit etti.

Whatsapp Image 2024 06 04 At 10.09.40 (1)

Durmaz, bulduğu bu hataların giderilmesi ve Türk tarımının dünyada hak ettiği lider konuma gelmesi için DURMAZ MAKİNE şirketini kurdu. Şirket, kısa sürede büyük başarılar elde ederek, başta Marmara bölgesi olmak üzere Ege ve Trakya bölgelerine, ardından Anadolu'ya makina imalatı ve satışını gerçekleştirdi. Günümüzde de yedek parça imalatı ile sektörde önemli bir yer tutmaktadır.

Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama ve görevden alma kararları Erdoğan imzaladı: Üst düzey atama ve görevden alma kararları

Rüstem Durmaz, gençlere daima çalışkan ve üretken olmalarını tavsiye ederek, "Asla maddiyatı girdiğiniz veya gireceğiniz işlerde ilk sıraya koymayın. Hedefiniz daima yaptığınız işte en iyisi olmaksa, geriye kalanlar zaten peşinizden gelecektir" diyerek gençlere önemli mesajlar veriyor.

Başarılı iş insanı Durmaz, yıllar boyunca birçok ülkeye seyahat ederek, bilgi, donanım ve tecrübelerini artırmış; dünya devi markaların tamir ve bakım işlemlerinde de hizmette bulunmuştur.

Rüstem Durmaz, “Allaha şükürler olsun ki 50 senedir bu millete ve bu bayrağa hizmet ediyorum. Türk tarımında 50 sene aralıksız hizmetlerde bulundum. Yüce yaradan bir 50 yıl daha ömür verse, şüphesiz bir 50 yıl daha bu millete hizmeti boynumun borcu bilirim" sözleriyle ülkeye ve tarıma olan bağlılığını vurguluyor.

Durmaz, tarım sanayisine yaptığı katkılarla ve yarattığı farkındalıkla sektörün duayeni olarak anılmakta ve başarılarıyla gençlere ilham vermeye devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi