12. Olağan Kongresini Tamamlayan Tarsus Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu Kendi Arasında Görev Dağılımını Gerçekleştirdi.

Tarsus Emek ve Demokrasi Bileşenlerinin yanı sıra birçok kurum temsilcisi ve Yerel Yönetimler için A. Adayı olanlarında katıldığı Genel Kurul katılımcıların konuşmaları ile zenginleşti.

Yürütme Kurulunun kendi arasında ki görev dağılımında Şube Başkanlığına seçilen Bülent Keser; “Yaratılan yoksulluk işsizlik ve yağma düzenine karşı emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkarak demokratik halk bütçemizi savunalım” dedi.

Ekran görüntüsü 2023-12-05 070428

DİSK-KESK-TMMOB-TTB: SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!! DİSK-KESK-TMMOB-TTB: SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!!

Keser, önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelecek olan bütçe görüşmeleri ile ilgili yaptığı açıklamada ise şunlara değindi; 2024 Bütçe Yasa Teklifi, sermaye ve patronlara bol kepçe vergi istisnası muafiyet ve teşvik vadediyor. Faizden beslenenlere, silah tekellerine, rantiyecilere kıyak, yandaş müteahhitlere dolar kuru üzerinden hazine garantisi veriyor. Ücretlilerin maaşları gerçekleşen enflasyona göre değil hedeflenen enflasyona göre artırma yoluna giderek enflasyon fark ödemesini kaldırmayı hedeflemektedir. Merkez bankasının 2024 enflasyon tahmini %36 iken iktidar 2024 yılı için kamu emekçilerine 15+10 formülü ile maaş artırımı yoluna gittiğini yetkili sendikalarla yaptığı görüşmelerde ifade etmiştir. Yetkili sendika ve iktidar kamu emekçilerine yine sefaleti dayatmaktadır. Eğitim çalışanlarının aldıkları ücret yoksulluk sınırlarını aşarak açlık sınırına dayanmıştır. İktidar devletin her 100 TL’lik gelirinin 89 TL’sini halktan alacağı vergilere bağlayarak gözünü halkın cebine dikmiştir. Bu bütçe halkımızı ve ücretli çalışanları vergi yükü altında ezen bir bütçedir. Yaratılan enkaz halkın omuzlarına yüklenmiştir.

Ekran görüntüsü 2023-12-05 070516

Yaratılan yoksulluk işsizlik ve yağma düzenine karşı emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkarak demokratik halk bütçemizi savunalım. Eğitim Sen; %1’in çıkarı için %99’u yok sayan zihniyete karşı kamu emekçilerinin umudu olmaya devam edecektir.

12. Olağan Genel Kurulunda Seçilen Şube Yürütme Kurulunun Görev Dağılımı Şu Şekilde Oldu;

Ekran görüntüsü 2023-12-05 070624

Şube Başkanı: Bülent KESER

Şube Sekreteri: Kamber GEÇER

Örgütlenme Sekreteri: Tülay ŞİMŞEK

Mali Sekreter: Tayfun CENGİZ

Kadın Sekreteri: Jale KİRMAN

Özlük ve Hukuk Sekreteri: Ahmet ÇAVUŞ

Eğitim Sekreteri: Mehmet Tahir DEMİR

Ekran görüntüsü 2023-12-05 070351

Editör: Süleyman Devrim Boğa