2. TARSUS MÜZİK GÜNLERİ YOĞUN KATILIM İLE DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi bu yıl düzenlediği 2. Tarsus Müzik Günleri’nde birbirinden güzel sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak Tarsusluları müzikle buluşturmaya devam ediyor. İlk gün Selda Bağcan konserini alanlara sığmayan bir ilgiyle karşılayan Tarsuslular, dün akşam Şef Rustam Rahmedov yönetimindeki Operata Oda Orkestrası ve Solist  Gökhan Aybulus eşliğinde yapılan dinletiyle bir araya geldi. Tarsus’un en gözde mekânlarında yapılan Tarsus Müzik Günleri, Tarsus’u baharla taçlandırdı.

Sanatın, kültürün kenti Tarsus’ta birbirinden güzel etkinlikleri Tarsuslu vatandaşlar ile buluşturan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geniş bir dinleyici yelpazesine hitap edecek şekilde oluşturulan programı ile kenti sanatla buluşturuyor.

Dün akşam Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Salonu’nda solisti, Moskova Çaykovski Konservatuvarı mezunu ve Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülüne layık görülen, Gökhan Aybulus sahne aldı. Sanatçının seslendireceği J. S. Bach - Piano Concerto no. 1 in D minor BWV 1052,  eseri ve B. Britten - Simple Symphony adlı eserine Şef Rustam Rahmedov yönetimindeki Operata Oda Orkestrası eşlik etti.

“BU KALABALIKLARA HİTAP ETTİĞİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ”

2. Tarsus Müzik Günleri ile Tarsus’u sanatla buluşturmaya devam ettiklerini belirten Tarsus Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nihat Çapar “1 yıl dolmadan bu festivalin ikincisini tertiplediğimiz için ve bu kalabalıklara hitap ettiğimiz için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Dün Atatürk Gösteri Merkezi’nde 24 bini bulan seyircilerimizde müzik günlerinin birinci günüdeydik. Bugün yine batı repertuvarını sizlerle bir araya getirmekten ötürü mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“O ŞEHİRLER TEMİZLENDİ. İNSANLARDAN, BİNALARDAN HİÇBİR ŞEY KALMADI”

Yaşanılan deprem felaketiyle ilgili sözlerine devam eden Çapar, “Tarihimizden 10 bin yıl önce insanlığın izleri hemen şurada 100 metre ötede unutturulmuyor. 3 aya yakın süre önce ülkemizin 3’te birini etkileyen 50 bin kişinin yaşamlarının yok olduğu bir felaket yaşadık. Onların yaşamlarına ait tüm belirtiler aynı bu höyükte olduğu gibi, kırık tabakları, çanakları, beşikleri fotoğrafları bir anda kepçelerle dozerlerle kaldırıldı. Bakın çok ilginç olanda burası, 10 bin yıl önceki tarihi burada yaşatmaya çalışıyoruz. Günümüzde insanlığa dair yaşam belirtilerini hatta onlarla birlikte molozlarla şehrin dışına atıyoruz. Konuştuğumuz tek şey o molozlardan çıkan demirlerin, çimentoların doğaya saldığı hava ve gaz bulutu. İnsan olarak hiçbir şey yapamamanın üzüntüsüyle isyan etmeye başladık. Ama sonuç itibariyle olan oldu. O şehirler temizlendi. İnsanlardan, binalardan hiçbir şey kalmadı.” dedi.

“BİZLER SANATLA, MÜZİKLE, DANSLA, TİYATROYLA İTİRAZLARIMIZI YÜKSEK SESLE YAPACAĞIZ”

Sanatla, müzikle baharı karşılayacaklarını ifade eden Çapar, “Bugün bu arkada gördüğümüz enstrümanlar doğaya ait sesleri taklit eden araçlar. Bir kemanla, bir piyona tuşuyla nasıl burada duyuyorsak, onların zaman zaman isyanlarına ortak oluyorsak. Bizde isyan ediyoruz. Bu salonlarda, bu meydanlarda, gösteri merkezlerinde bizler sanatla, müzikle, dansla, tiyatroyla itirazlarımızı yüksek sesle yapacağız. Bağıracağız, öfkeleneceğiz ve göreceğiz ki Kahramanmaraş’taki o molozların arasında bir şeyler temizleniyor, çiçekler açıyor. Çok yakın bir zamanda Kahramanmaraş’ta, Hatay’da, Adıyaman’da, Osmaniye’de, Malatya’da  baharın geldiğini karşılayacağız.” diyerek  meydanlarda, salonlarda baharın gelmesinin hep birlikte kutlanacağını belirtti.

“MÜZİKLE, SANATLA, EDEBİYATLA BELEDİYEMİZİN KÜLTÜR SANAT POLİTİKALARINI VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tarsus Belediyesi’nin kültür sanat politikalarını her daim yapacaklarını kaydeden Çapar “Tarihe tanıklık eden bir mekânda bulunuyoruz. Nasıl ki 100 metre ötede çalışmalar yapılıyorsa bu tesisin misafirhanesinde deprem bölgesinden gelen ailelerimiz yaşıyor. Şehrimizde sadece 22 bin tane depremzede ailemizi misafir ettik. Belki onlar burada kalacaklar, belki de gidecekler ama bizler müzikle, sanatla, edebiyatla belediyemizin kültür sanat politikalarını vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

thumbnail_1-2

“TARSUS MÜZİK GÜNLERİ’NİN BUGÜN ÇİÇEKLERİNİ TOPLUYORUZ”

Tenor Bülent Bezdüz herkese teşekkür ederek “Değerli konuklar geçen sene tohumlarını attığımız ve çok kısa bir süreyle 3 günlüğüne gerçekleştirdiğimiz Tarsus Müzik Günleri’nin bugün çiçeklerini topluyoruz. Hepinize teşekkür ediyor etkinliklerimize bekliyoruz. ” dedi.

“MÜZİĞE VERİLEN DEĞERİ ÇOK KIYMETLİ BULUYORUZ”

Tarsus Müzik Günleri’ne gelen bir müziksever,“ Her şey çok güzeldi. Tahmin ettiğimizden daha güzel bir ortamdı, iyi ki gelmişiz. Müziğe verilen değeri çok kıymetli buluyoruz, çok önemsediğimiz bir konu.  Belediyemizde de bu şekilde değer görmesi bizi çok mutlu ediyor.” şeklinde ifade etti.

“BİR ŞEHRİ KALKINDIRACAK EN ÖNEMLİ PROJELER SANATLA YAPILIYOR”

thumbnail_8

Yapılan sanatsal faaliyetleri desteklediğini ifade eden bir seyirci “Tarsus Belediyesi bu organizasyonları çok fazla yapıyor. Bunlara katılıyoruz ve çok beğeniyoruz. İl’le de Tarsus diyoruz. Bir şehri kalkındıracak en önemli projeler sanatla yapılıyor. Etkinliklerin devamını diliyoruz.” diyerek beğendiğini söyledi.

“BÖYLE BİR ETKİNLİKTE KALİTELİ MÜZİSYENLERİ GÖRMEK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

Kaliteli bir müzik etkinliğinin olduğunu söyleyen bir diğer izleyici “ Gökhan hocayı çok severim. Kendisi çok kaliteli bir piyanist. Böyle bir etkinlikte kaliteli müzisyenleri görmek beni çok mutlu ediyor. Tarsus’un bu şekilde müzik konusunda geliştiğini görmek çok güzel. Umarım daha büyük etkinliklere imza atarlar.” dedi.

Editör: Haber Merkezi