LÖSEV - Lösemili Çocuklar Vakfı sosyal medya hesabından yaşadıkları sorunları paylaştı.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan mektupta şu ifadelere yer verildi.

SEVGİLİ GÖNÜL DOSTLARIMIZ

DEĞERLİ BAĞIŞÇILARIMIZ,

8 Kasım 1998'de bir masa ve bir sandalye ile çıktığımız yolda on binlerce Lösemili Çocuğumuz ve Yetişkin Kanser hastamızın hayatını kurtarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Lösemili Çocuklar Okulları - LÖSEV Doğal Yaşam Köyü - Lösante Çocuk ve Yetişkin Hastanesi - LÖSEV Sağlık Kenti ve onlarca kalıcı eserimiz ile dünyada ilkleri başardık.

Yine yüz milyonlarca liralık maddi - gıda ve benzeri yardımlarımız, psikolojik ve sosyal desteklerimiz küçümsenmeyecek çalışmalarımızdır.

Ama en önemlisi biz minicik bedenlere hayat veriyoruz. 1990'lı yıllarda %20'lerde olan Lösemiden iyileşme başarı oranını %92 + 2 oranlarına yükselttik.

Ülkemizin en güvenilir ve itibar endeksi en yüksek kuruluşları arasındayız.

Ne yazık ki bazı çevrelere, kötü niyetli veya rant odaklı kişi ve gruplara yaranamıyoruz.

Sürekli engellenmekten ve bedel ödemekten, saçma sapan insanlar ve sorunlarla savaşmaktan yorulduk.

MAĞDURUZ ÇÜNKÜ LÖSEV AİLESİ OLARAK;

  1. Tam  6 senedir Sağlık Bakanlığından Lösante Hastanemize kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde tam ruhsat ve gerektiği kadar uzman doktor çalıştırabilirle izni istiyoruz, VERİLMİYOR.
  2. Tam 3 senedir LÖSEV Kent Üniversitesini eksiksiz ve yönetmeliklere uygun olarak açmak için YÖK'ten izin bekliyoruz. GENEL KURULA BİLE ALINMIYOR.
  3. Tam 10 senedir kendi mülklerimiz olan LÖSEV Köyünün - LÖSEV Okulunun arazisinin Vakfımıza kanuni haklarımız gereği parasıyla satışını bekliyoruz. SATMIYORLAR.
  4. Sağlık Bakanlığından tam 10 senedir LÖSEV Kemik İliği Bilgi Bankası açabilmek için izin istiyoruz. VERİLMİYOR.
  5. Baskı ve tehdit altında çalışmak istemiyoruz. Sürekli olarak T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünün Kanun - Yönetmelik ve temayüllere aykırı şekilde GÖREVDEN ALINMASI - SAVCILIĞA VERİLMESİ tehdidinden bıktık, usandık.
  6. Son  olarak da LÖSEV Ailemizin 10 bin kişilik grup halinde Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirmesi ve #AtamNeredeKalmıştık diye seslenmesi sonrasında LÖSEV KURUMSAL TWİTTER hesabımızın kapattırılması bardağı taşıran damla olmuştur.

Artık kalıcı çözümler getirecek ÇIKIŞ YOLU BULMAYA ve YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI ile ZAFERLERE ULAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ.

TEK SUÇUMUZ, LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIMIZI YAŞATMAK İSE O ZAMAN EVET BİZ SUÇLUYUZ.

BİZLER HER GÜN AZRAİL İLE SAVAŞIYORUZ VE KORKMUYORUZ. MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ. AMA SİZİN DESTEKLERİNİZİ ARKAMIZDA DAHA GÜÇLÜ GÖRMEK İSTİYORUZ.

Editör: TE Bilisim