TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Deniz Orhan; “Değerli meslektaşlarım, çevre mühendisliği alanında yaptığımız çalışmalar hem mesleğimizi hem de çevrenin haklarını korumak için çok önemlidir. Çünkü bizler, çevre mühendisleri olarak, doğal kaynakların korunması, kirliliğin önlenmesi, çevre ve insan sağlığının iyileştirilmesi için çalışan, bilim ve teknolojiyi kullanan, sorumluluk sahibi, etik değerlere bağlı profesyonelleriz. Bu nedenle, çevre mühendisliği alanında yapacağımız her çalışma hem mesleğimizin hem de çevrenin geleceği için çok değerlidir.”

WhatsApp Image 2024-01-13 at 20.55.46

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI ADANA ŞUBESİ 6. OLAĞAN GENEL KURULU İMO TOPLANTI SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Genel Kurulu Yönetmek Üzere Divan Başkanlığına Mehmet Ali Güzelant, Başkan Yardımcılığına Muhammet Öcal Çulcuoğlu, yazmanlığa ise Sibel Demirci ve Merve Ongun getirildi.

Ekran görüntüsü 2024-01-13 204946

Genel Kurula Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Dr. Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu, ZMO Adana Şube Başkanı Ahencan Tayakısı, JMO Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Tarım Orkam Sen Şube Başkanı Eser Demirçin ve TMMOB'ye bağlı temsilciler katıldılar.

Şevkin ÇMO

CHP Adana Milletvekilleri ve konukların söz alarak konuşma yaptığı Genel Kurul'da Oda Başkanı Deniz Orhan açılış konuşmasında; "6. Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz. Bu toplantının, mesleğimiz ve meslektaşlarımız için verimli ve başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Orhan; "Yönetimi devraldığımız günlerde pandeminin etkilerini yeni yeni atlatırken görev sürecimiz içerisinde malumunuz tüm ülkemizi derinden etkileyen bir deprem felaketi yaşanmıştır.  Şubemiz etkinlik alanları olan Adana, Osmaniye ve Hatay illerimiz en büyük yıkımların yaşandığı yerlerdendir.  Bu kahredici afette vefat eden meslektaşlarımız (Derya Yaylagülü’nü , Hamide Gürleri ve Kübra Binboğa’yı) Sevgi ve büyük özlemle anıyoruz.

Ayrıca deprem sürecini en zor koşullarında yardımlaşmayı kendine görev edinmiş yönetim kurulu üyelerimize, ülkemizdeki en başarılı yardım organizasyonlarından biri haline gelen ve parçası olduğumuz İKK(İl Koordinasyon Kurulu) yapılanmasına ve süreç içerisinde iletişimde olduğumuz genel merkezimize teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

Şube Başkanı Orhan sözlerine şu şekilde devam etti;

Deniz ÇMO

Çevre, yaşam alanlarımızın bütünü ve her canlının yaşam kalitesi için vazgeçilmezdir. İklim değişikliğinin etkileri artarken, ülkemiz ve şehrimiz de bu değişikliklerden etkilenmektedir. Karbon emisyonlarındaki artış ve yeşil alanların tahribatı, çevre sorunlarını daha da karmaşık hale getirmiştir. Hava kalitesi, atık yönetimi, altyapı ve su yönetimi gibi konuların ne kadar hayati olduğunu hepimiz deneyimledik.

Çevre Mühendisliği, yaşamın sürdürülebilirliği için kritik bir role sahiptir. Yenilenebilir enerjiden hava kalitesinin iyileştirilmesine, yeşil alanların korunmasından su havzalarının yönetimine kadar, çözüm bizim mesleğimizdedir. Eğitim politikalarındaki eksiklikler, mesleğimizin karşılaştığı zorluklardan sadece bir tanesidir. Çalışma hayatında Odalarımız ve meslektaşlarımız, hak ettikleri değeri ancak ortak çaba ve mücadele ile elde edebilirler.

Eğitim Sen TİS Görüşmelerinde Anlaşma Sağlanamadı Eğitim Sen TİS Görüşmelerinde Anlaşma Sağlanamadı

WhatsApp Image 2024-01-13 at 20.55.59

Odamız, TMMOB’nin ilkelerine bağlı kalarak ve kamu yararını gözeterek, meslektaşlarımız için cesur mücadelelerle yoluna devam etmiştir. Bundan sonra da meslektaşlarımızın ve yaşam alanlarımızın iyiliğini ön planda tutanlar için bir platform olmaya devam edecektir.

Geçen Dönem başladığımız çalışmalarımızı geliştirerek devam etmeyi planlıyoruz.

•             Mesleki eğitimlerimizi güçlendirerek, üyelerimizin bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyoruz.

•             Üyelerimizin birbirleriyle ve işverenlerle iletişimini artırarak, mesleki dayanışmayı güçlendireceğiz.

•             Üyelerimizin aktif katılımını sağlamak için komisyonlar ve alt komisyonlar oluşturacağız.

•             Sektörel ihtiyaçlara yönelik toplantılar düzenleyerek, firmaların gelişimine katkı sağlayacağız.

•             Mesleğimizin değerini vurgulamak için onur yılı törenlerini düzenli olarak gerçekleştireceğiz.

•             Üyelerimizin faydalanabileceği indirim protokollerini çeşitlendireceğiz.

•             Meslektaşlarımızın odaya aidiyet duygusunu güçlendirerek, odamızı daha da büyüteceğiz.

•             Odamız öncülüğünde, kamu kurum kuruluşları, diğer odalar ve STK’larla birlikte bir komisyon kurarak, sanayide çevre duyarlılığı yüksek olan işletmelere Çevre Ödülleri vereceğiz.

ÇMO Zeydan

Çevre sorunlarının çözümü için ilgili kurum ve kuruluşların çevre mühendislerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanması, çevre bilincinin artırılması, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı, bilimsel ve teknik bir yaklaşım, sürdürülebilir bir kalkınma modeli gerekmektedir. Çevre hakkı, insan haklarının ayrılmaz bir parçasıdır ve hepimizin sorumluluğudur.

Hep birlikte, odamızı daha parlak bir geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum.

Hepinizi saygı ile selamlıyorum.

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI ADANA ŞUBESİ 6. OLAĞAN GENEL KURULU ADAYLARI

Tek liste ile gidilecek olan seçimlerde mevcut başkan Deniz Orhan'ın görevine devam edeceği ve yönetim kurulunun ise şu isimlerden oluşacağı öğrenildi;

Deniz Orhan, Esra Kıf, Volkan Kırkaç, Samet Güleç, Sibel Demirci, Miray Çulcuoğlu, Şafak Mert Dördü

Editör: Süleyman Devrim Boğa