“Her Geçen Gün Demokratik Değerlere Yönelik Baskılar Artıyor”
Türk Tabipleri Birliği (TTB), TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınması ve kanala kayyum atanmasına tepki gösterdi. TTB, açıklamasında bu süreci “demokratik değerlere yönelik artan baskıların bir göstergesi” olarak niteledi.
TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,
“Gazeteci ve yazar Merdan Yanardağ’ın ‘casusluk’ suçlamasıyla gözaltına alınmasını ve TELE1 televizyonuna kayyum atanmasını kınıyoruz,”
ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, Yanardağ’ın uzun yıllardır muhalif gazetecilik yapan bir basın emekçisi olduğu vurgulandı ve şu değerlendirme yapıldı:
“Merdan Yanardağ’ın gözaltına alındığı aynı gün ve aynı saatlerde, yayın yönetmenliğini yaptığı TELE1 televizyonuna kayyum atanmıştır. TELE1, muhalif yayın yapan ve toplum tarafından yaygın olarak takip edilen bir kanaldır. Bu müdahaleler yalnızca bir kişiye ya da kuruma değil, toplumun haber alma hakkına, demokratik değerlere, basın ve ifade özgürlüğüne yöneliktir.”
TTB, açıklamasının devamında demokratik değerlerin korunması çağrısı yaptı:
“Demokratik toplumun gereği olan çoğulculuk, farklı düşüncelerin özgürce ifade edilmesi, basın özgürlüğü ve tarafsızlığının güvence altına alınması kamu otoritesinin temel görevlerindendir. Ne yazık ki, her geçen gün demokratik değerlere yönelik artan baskılar ve uygulamalarla karşı karşıya kaldığımız bir süreçten geçiyoruz.”
Birlik, sağlıklı bir toplumun ancak “demokratik ve özgür bir ortamda mümkün olabileceğini” belirterek, bu uygulamalardan derhal vazgeçilmesi çağrısında bulundu.




