Türk Eczacıları Birliği’nin 44. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı, 30 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında Diyarbakır’da yapıldı. Üç gün süren toplantıya Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, TEB Eczacılık Akademisi Başkanı, bölge eczacı odalarının başkan ve yöneticileri, tüm eczacı kooperatiflerinin ve birim kooperatiflerinin başkanları ve yöneticileri ile meslektaşlar katıldı.

3-150

Toplantının açılış konuşmasını yapan 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ahmet Turgay Yaşar, 12 bin yıllık kadim geleneğe sahip Diyarbakır’da ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Türk Eczacıları Birliği önderliğinde bir araya gelip sorunları değil, mesleğimizin geleceğini tasarlamayı hedeflemeliyiz. Bu toplantının bu amaca hizmet edeceğine inanıyorum” dedi.

4-133

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney de açılış konuşmasında, 44’üncü dönemin ilk bölgelerarası toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Refah’ta yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Üney, “Dünyanın gözü önünde, bizim yanı başımızda gerçekleşen bu vahşet, artık bir ulusu sistematik bir şekilde yok etme, adeta bir soykırım boyutuna gelmiştir. Bu vahşetin son bulması için topyekûn tüm dünya ayağa kalkmalıdır” diye konuştu.

KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor

12-24

Üney, dünyanın karşı karşıya kaldığı küresel riskler ve Türkiye'nin sağlık sorunları hakkında bilgi vererek, etkili ve sürdürülebilir sağlık politikalarının savunucusu ve uygulayıcısı olmaları gerektiğini vurguladı. İlaç pazarının 2028 yılında, 2023 yılına göre 3,5 kat büyüyeceğini belirten Üney, eczacıların bu büyümeden daha fazla pay alması gerektiğini ve bu yönde girişimlerini artıracaklarını ifade etti. Ayrıca, bazı ilaç firmalarının eczane pazarını tehdit eden yöntemlerine karşı durmaya devam edeceklerini açıkladı.

13-14

DEM Parti Bitlis Milletvekili Ecz. Hüseyin Olan da toplantıda bir konuşma yaparak, eczacılık mesleği açısından önem taşıyan bu toplantının Diyarbakır’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

14-15

Toplantının ikinci bölümünde Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Ali Erdem, çalışma raporunu kapsamlı bir sunum eşliğinde katılımcılarla paylaştı. Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. Uğur Elik ise TEB Merkez Heyeti Mali Raporunun sunumunu yaptı. Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş'ın Denetleme Kurulu Raporu ve TEBEM İlaç Çalışmaları ile ilgili sunumunun ardından ilk gün programı sona erdi.

Toplantının ikinci ve üçüncü gününde, bölge eczacı odalarının başkanları ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, kapanış konuşmasında, bu tür toplantıların meslektaşlar arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendirdiğini belirtti ve eczacıların mücadelesine devam edeceklerini vurguladı.

Üney, “42 başkanımız ve yöneticimiz değerlendirmelerde bulundu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu kürsülerden birbirimizi çok daha fazla dinlemeye ihtiyacımız var. Hep birlikte çok daha büyük işler yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yılmadan, usanmadan ve korkmadan bölge eczacı odalarımızla birlikte mücadele ettik, bundan sonra da bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Toplantı, meslektaşlar arasındaki dayanışma ve iş birliğini artırmak amacıyla yapılan değerlendirmeler ve gelecek planlamaları ile sona erdi.

44. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı Sonuç Deklarasyonu Metni İçin Tıklayınız.

Editör: Haber Merkezi