Uçucu ve sabit yağlar bitkilerin farklı bölgelerinden elde edilir. Uçucu kategorisinde yer alan yağlar, su buharı distilasyonu yöntemi ile ortaya çıkabilir. Sabit yağların elde edilmesi için soğuk sıkım yöntemleri kullanılabilir. Aynı zamanda maserasyon yönteminden yararlanılır. Sabit yağ ile kıyaslama yapıldığı zaman uçucu yağların güçlü içeriğe sahip olduğu gözlemlenebilir. Doğrudan kullanılmamaları ve sabit yağlar ile karıştırılarak kullanılmalarının sebebi de bu durumdan kaynaklanır.

Sabit Yağların Özellikleri

Sabit yağlar aromaterapide genel olarak vücut masajlarında tercih edilir. Aynı zamanda cilt bakımı söz konusu olduğu zamanlarda ve saç bakımında da tercih edilebilir. Bazı sabit yağ çeşitleri yemek türlerinde dahi tercih edilebilir. Hindistan cevizi yağı, aromatik sabit yağların yemek türlerinde kullanılmasına iyi örneklerdendir.

Sabit ve uçucu yağların sağladığı faydalar ve sahip oldukları özellikler birbirinden farklı olarak öne çıkar. Bu sebeple, faydalarını ayrı şekilde değerlendirmek önemlidir. Sabit yağlar saç ve ciltte yağ dengesini sağlamak için destekleyicidir. Ayrıca cildin elastikiyetini desteklemeye yardımcı olur. İyileşmeyi hızlandırma özelliği bulunan sabit yağlar güçlü yapıya sahiptir. Böylelikle yaraların hızlı iyileşmesi için destekleyici özellikler sunar.

Havaların aşırı sıcak ya da soğuk olduğu zamanlarda ortaya çıkabilecek cilt hasarlarını minimum seviyelere indirmeye yarar. Cilt ile doğrudan temas edebilmesi masaj uygulamalarında kullanımını mümkün hale getirir. Güneşin zararlı ışınlarına karşı doğal filtre oluşturabilecek sabit yağ türleri vardır. Bunlar susam yağı, hindistan cevizi yağı gibi özelliklerle ortaya çıkar. Kaliteli ve doğal sabit yağlar aynı zamanda aromaterapi özellikleri ile dikkatleri üzerine çeker.

Uçucu Yağların Özellikleri

Uçucu yağların en temel özellikleri arasında hoş kokmaları yer alır. Biyolojik ve psikolojik açıdan vücudun dengesini yeniden kazanabilmesi için destekleyicidir. Ruh ile bedenin ortak noktada buluşabilmesine fayda sağlayan uçucu yağlar vardır. Her bir uçucu yağın kendine özel frekansı ve özel enerjisi vardır. Bu sebeple, iyileşmeyi farklı düzeylerde desteklemeye başlar.

Vücudunuzdaki istenmeyen ve zararlı olabilecek enerjilerden arınabilmek için tercih edebileceğiniz yağları aynı zamanda çakraların dengeli çalışmasını sağlayabilmek için kullanabilirsiniz. Uçucu yağların en önemli özelliklerinden birisi negatif enerjilere karşı vücudu ve zihni desteklemesidir. Bazı özel uçucu yağlarda antiseptik özellikler ortaya çıkabilir.

Aromaterapi yağlarını seçerken ürünlerin doğal yapıya sahip olmasına özen göstermelisiniz. %100 doğal aromaterapi yağlarını satın almanız, ürünlerin faydalarından maksimum verimlilik alabilmeniz adına önemlidir. Aromaterapide deneyimli olan markaları tercih ederek birbirinden özel ürünlere sahip olabilirsiniz. Uçucu yağlar ve sabit yağlar arasındaki çeşitli avantajlardan yararlanabilmek için bu detaylara dikkat etmelisiniz.

Bitkilerin yapraklarından, kabuklarından, çiçeklerinden ve meyvelerinden elde edilebilen birçok farklı yağ türü vardır. Özel teknikler ile elde edilen yağların genel olarak iki ayrı kategoride yer aldığı bilinir. Sabit yağlar ve uçucu yağlar olarak öne çıkan bu yağlar zihin ve beden sağlığı açısından yararlıdır. Geçmişi 6 bin yıl öncesine kadar dayanan yağlar faydalı yapılarıyla dikkat çeker.

Vücudu ve aynı zamanda zihni koku yolu ile uyaran uçucu yağlar bilinçaltına kadar ulaşabilme özelliği taşır. Bu sebeple, kimi zaman arınmak kimi zaman zinde kalmak için bu yağlar tercih edilir. Uçucu yağların bütün olarak beden ve zihin temizliği yapmayı hedeflediği bilinir. Vücuttaki sistemlerin uyarılmasına fayda sağlayan yağlar aromaterapinin temelleri arasında yer alır.

Uçucu ve sabit yağlar benzer yöntemler ile elde edilir. Fakat kullanım alanları ve içerikleri birbirinden farklı olarak öne çıkabilir. Sabit yağların cilt ile doğrudan temas etmesinde sakınca yer almazken uçucu yağlarla karıştırılması tavsiye edilir. Rahatlama elde edebilmek için tercih edilen masaj yöntemlerinin yanı sıra çeşitli sağlık sorunlarının tedavisini destekleme amacıyla yapılan masajlarda da sabit ve uçucu yağlar kullanılabilir.

Siz de sabit ve uçucu yağlar ile uygulanabilecek yöntemlerden yararlanarak hayatınızı sağlıklı bir şekilde desteklemeye başlayabilirsiniz. Birbirinden özel içeriğe ve hoş kokulara sahip olan saf uçucu yağlar ile yeni bir dünyanın kapılarının sizin için aralanmasına sebep olabilirsiniz. Bu noktada kalite ve güvenden şaşmamak adına Alfheim’i tercih edebilirsiniz. Bakım konusunda sizlere destek sunan Alfheim'den çeşitli yağ türlerini en güvenilir şekilde satın alabilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi