Ukrayna medyası ülke genelinde çok sayıda patlama yaşandığını bildirdi

Yerel televizyon kanallarının bildirdiğine göre, ülke çapında duyurulan hava alarmı sırasında Kiev, Ivano-Frankovsk ve Lvov bölgelerinin yanı sıra Ukrayna'nın Poltava bölgesindeki Kremenchug şehrinde patlamalar duyuldu.

İstanbul'da DEM Parti yöneticilerine gözaltı! İstanbul'da DEM Parti yöneticilerine gözaltı!

Ukrayna televizyon kanalı TSN'nin haberine göre Kiev'de çok sayıda patlama duyuldu. Kanalın Telegram kanalı, "Kiev'de patlamalar duyuluyor" dedi.

Zerkalo Nedeli haber ajansı daha sonra hava alarmı verildiği için Kiev'de daha fazla patlama olduğunu bildirdi.

Obshchestvennoe TV kanalı Ivano-Frankovsk şehri bölgesinde patlamalar olduğunu bildirdi. Ajans, "Ivano-Frankovsk bölgesinde patlama sesleri duyuluyor" dedi.

Ayrıca televizyon yayıncısı ICTV, Poltava bölgesindeki Kremençug şehrinde de patlamalar olduğunu bildirdi.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı'nın çevrimiçi haritasına göre, Ukrayna'nın Lvov bölgesinde de patlamalar duyuldu. Web sitesi, Ukrayna genelinde hava alarmı ilan edildiğini iddia ediyor.

Kiev rejiminin Rus sivil hedeflerine yönelik saldırılarına yanıt olarak Rus birlikleri, Ukraynalı askerlerin, teçhizatın ve paralı askerlerin kamplarının yanı sıra enerji, savunma sanayi, askeri yönetim ve iletişim tesisleri de dahil olmak üzere Ukrayna altyapısına karşı düzenli olarak hassas saldırılar gerçekleştiriyor. Ancak cumhurbaşkanlığı sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus ordusunun konut binalarını ve sosyal kurumları hedef almadığını vurguluyor.

Editör: Haber Merkezi