Eğitim Sen Adana Şubesi üyelerine yönelik Baskı ve Mobing uygulanmasına tepki gösterdi. Açıklamayı gerçekleştiren şube kadın sekreteri Buket ALTINOK "Biz Eğitim Sen Adana Şube yürütme kurulu olarak Sezen Kadıoğlu hakkında yürütülen soruşturmanın kapatılmasını talep ediyor ve karşı taraf için cezai sorumluluk gerektiren bu isnatın takipçisi olduğumuzu ve meslektaşımızla dayanışma halinde olduğumuzu beyan ediyoruz."dedi

Altınok; "Seyhan Özel Eğitim Uygulama okulunda görev yapmakta olan üyemiz Sezen Kadıoğlu, okul müdürü Oğuzhan Kibar ve Müdür yardımcısı Murat Tekkollu hakkında 09 Ekim 2019 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyetçi olmuştur.

Müdür Oğuzhan Kibar çeşitli tarihlerde üyemiz Sezen Kadıoğlu’nu odasına çağırarak sözlü yolla ve fiziksel temas yoluyla cinsel taciz davranışlarında bulunmuştur. Arkadaşımız bu taciz davranışlarından sonra müdür odasına girmekten imtina etmiştir. Arkadaşımızın müdür odasına girmek istememesi karşında Okul müdür Oğuzhan Kibar’ın davranışları mobbing uygulamaya ve şantaj yapmaya yönelmiştir. Aynı şekilde müdür yardımcısı Murat Tekkollu da, Sezen Kadıoğlu’na resmiyeti aşan lakayıt söz ve davranışlarını sürdürmüştür.

Arkadaşımız Sezen Kadıoğlu il milli eğitime yaptığı şikâyetinde, Oğuzhan Kibar ve Murat Tekkollu’nun davranışlarını ve söylediklerini anlatmıştır. Arkadaşımızın şikâyeti sonucunda konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma devam ederken Oğuzhan Kibar’dan iki servis görevlisi kadın daha cimer yoluyla cinsel tacizden dolayı şikâyetçi olmuştur.  Soruşturma başladıktan bir süre sonra arkadaşımız Sezen Kadıoğlu’nun görev yeri değiştirilmiştir. Müdür Oğuzhan Kibar ve müdür yardımcısı Murat Tekkollu görevlerinin başında bulunmaya devam etmektedirler. Soruşturma sırasında soruşturmanın sağlıklı yürümesi açısından iki idarecinin görev yerleri değiştirilmeliydi. Çünkü delilleri karartacak, saklayacak görev ve mevkide bulunmaktalar. Ne yazık ki Sezen Kadıoğlu’nun görev yerini değiştirmek yeterli bulunmuştur. Müdür Oğuzhan Kibardan şikâyetçi olan iki kadın çalışan da görevlerini bırakmışlardır. Üç kadının birbirinden habersiz aynı kişiden, aynı suçlamayla şikâyetçi olması olayın gerçek olduğunun başka bir göstergesidir.

Kadının beyanının esas olması ilkesinden yola çıkarak üyemiz Sezen Kadıoğlu’nun bu beyanının soruşturmaya esas teşkil etmesini istiyoruz. Aynı zamanda ispat yükünün karşı tarafa yüklenmesi babında sorumluluğun Oğuzhan Kibar ve Murat Tekkollu’da olması gerektiğini biliyoruz. Üyemiz Sezen Kadıoğlu’nun, okul müdürü Oğuzhan Kibar ve müdür yardımcısı Murat Tekkollu ile ilgili beyanını sendika olarak esas alıyoruz. Biz Eğitim Sen Adana Şube yürütme kurulu olarak Sezen Kadıoğlu hakkında yürütülen soruşturmanın kapatılmasını talep ediyor ve karşı taraf için cezai sorumluluk gerektiren bu isnatın takipçisi olduğumuzu ve meslektaşımızla dayanışma halinde olduğumuzu beyan ediyoruz."dedi

Editör: TE Bilisim