Kadın voleybolunun en büyük organizasyonu; CEV Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir 'Süper Final' oynandı. İki Türk takımı ilk defa, Avrupa'nın zirvesinde kozlarını paylaştı, Vakıfbank ile Eczacıbaşı kupayı müzesine götürmeye çalıştı. Dev maçın galibi ve Avrupa'nın en büyüğü VakıfBank olurken diğer temsilcimiz Eczacıbaşı da turnuvayı ikinci tamamladı.

Avrupa Şampiyonu VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde bir diğer Türk temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit ile karşı karşıya geldi. Torino’nun ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda Türk Finali oynanırken adeta gurur gecesini yaşadık.

11 kupayla Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı olan VakıfBank, "Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu" unvanını korumak için sahaya çıktı. Eczacıbaşı Dynavit de Avrupa'nın en büyüğü olmak için mücadele verdi.

Ancak dev maçın, dev finalin kazananı Sarı-Siyahlılar oldu. VakıfBank 27-25, 25-17 ve 25-17'lik setlerle Turuncu-Siyahlılar'ı devirerek unvanını koruyarak Avrupa'da zirveyi bırakmadı ve uluslarası arenada 12. zaferini yaşadı. Diğer temsilcimiz Eczacıbaşı ise Avrupa ikincisi oldu.

Resim

VakıfBank'ın süperstarı Paulo Egonu tam 40 sayı atarak inanılmaz bir rakama ulaştı ve Sarı-Siyahlılar'ın zaferinde çok büyük rol oynadı.

10. kez Şampiyonlar Ligi finaline çıkan VakıfBank bu galibiyetle birlikte bu turnuvada 6. kez mutlu sona ulaştı.

Resim

Editör: Haber Merkezi