Bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın açıklamasında Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları; "14 Mayıs seçimlerini geride bıraktık. Yeşil Sol Parti olarak çıkardığımız vekil sayısı itibariyle hala Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olsak da hem Türkiye genelinde hem de Adana’da oy düşüşümüz oldu. Bundan dolayı çok üzgünüz. Bununla ilgili öz eleştirel değerlendirmeyi 28 Mayıs seçiminden hemen sonra yaparak kamuoyuna ve seçmenlerimize bununla ilgili açıklamayı ayrıca yapacağız." ifadelerini kullandı.

Sözlerine basına yönelik baskılara değinerek başlayan Hatimoğulları, bu baskıcı iklimde haber verme hakkı ve basın özgürlüğü için yoğun emek veren Adana yerel basınına teşekkür etti. "14 Mayıs öncesinde azimle sürdürdüğümüz seçim çalışmalarımıza “AKP-MHP faşist bloğunu 14 Mayıs’ta durdurduk, 28 Mayıs’ta göndereceğiz” şiarı ile aynı hızda çalışmalarımıza devam ettiklerini söyledi. Türkiye toplumunun tek bir adamın iki dudağı arasında kaderi belirlenen bir toplum olmayı hak etmediğini ve 21 yıldır nefessiz bırakılan toplumun nefes alabilmesi için kapı kapı gezerek oy isteyecek ve sandıklarımızı koruyacaklarını iletti. "İnanıyoruz ki başta Adana halkı başta olmak üzere bu ülkenin bütün yurttaşları 28 Mayıs’ta “artık yeter” diyecektir." dedi.

Tülay Hatimoğulları; "AKP-MHP iktidarının sandıklardan çıkan hileleri ortadadır. Ancak tüm hilelere rağmen Erdoğan kazanamamıştır. Tam da bu nedenle 28 Mayıs seçimleri halen ülkemizin umutlarını koruyan bir seçimdir. Bütün hazırlıklarımızı bu umudu daha çok büyütmeye, daha çok yeşertmeye dönük yapıyoruz. Kalan sayılı günleri gece gündüz çalışarak sandığa taşıyacağımız bir başarı ile taçlandıracağız." ifadelerini kullandı.

photo_2023-05-23_12-33-30

Sandığa gitmeyen değerli seçmenler!

Sandığa 10 milyona yakın seçmen gitmediğini vurguladı ve 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulundu. "Ülkenin geleceği sizin elinizde. Sandığa gidin ve mührü tek adam rejimine karşı basın." dedi.

Sevgili kadınlar!

Hatimoğulları; "Bu ülkenin yarısı olduğumuz halde yok sayılan bizler hayatın her alanında şiddet mağduruyuz. Buna rağmen Cumhur İttifakı İstanbul Sözleşmesinden çekildi. Bununla kalmayıp seçim vaadi olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu olan 6284 sayılı kanunu yasadan çıkarma sözü verdiler. Yalnız yaşayan kadınların da sahiplendirilmesi için çalışacaklarını söylediler. Bunu hiçbir kadın kabul etmez. Ayrıca kadınları başörtüsü üzerinden ayırmaya çalışanlar tarihi bir hata işliyor. Başörtülü ve başörtüsüz kadınlar el ele vererek tek adam rejimini değiştirecek. Ve kadına yönelik şiddetle etkin bir mücadele yürütmeye devam edilecek. Kadınlar bu iradeye sahip. Değişim kadınların elleriyle olacak." ifadeleri ile sözlerini sürdürdü.

Ey işçi, emekçi, yoksul kardeşim

Aşımız, işimiz, ekmeğimiz için 28 Mayıs’ta değiştirelim

Bizi açlığa, yoksulluğa, hayat pahalılığına mahkûm eden bu rejimi gönderme zamanının gelip geçtiğini söyledi. Hayatın zorluklarına mahkûm olmadığımız gibi Cumhur ittifakına da mecbur olmadığımızı ve "yaşamı yeniden kurmak için hep birlikte 28 Mayıs’ta tek adam rejimini gönderelim, değişime ışık yakalım. Arkadaşlarımızı, dostlarımızı, tüm yakınlarımızı sandığa götürelim. Sadece sandığa gitmekle kalmayalım, oylarımıza sahip çıkalım." sözleri ile basın açıklamasına son verdi.

Aydınlık bir Türkiye, demokratik bir Cumhuriyet için…

Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz!

23 Mayıs 2023

   

Editör: Haber Merkezi