Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa şampiyonluğunun yankıları sürüyor. Türkiye şampiyonluğun sevincini yaşarken, Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Türkiye’nin galibiyetini kutladığı için Twitter üzerinden tepkilere maruz kaldı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Voleybolcularımız muhteşem ötesiydi. Büyük bir heyecan yaşattılar. İyi olan ne varsa orada kadınlar var! <br>Bravo💜💜👏 <a href="https://t.co/5MoqJ1fSxA">pic.twitter.com/5MoqJ1fSxA</a></p>&mdash; Sevilay Çelenk (@SevilayyCelenk) <a href="https://twitter.com/SevilayyCelenk/status/1698462111842566559?ref_src=twsrc%5Etfw">September 3, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Çelenk paylaşımında, “Voleybolcularımız muhteşem ötesiydi. Büyük bir heyecan yaşattılar. İyi olan ne varsa orada kadınlar var! Bravo” ifadelerine yer verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadın Meclisi  paylaşımıyla ilgili açıklama yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadın Meclisi paylaşımında şu ifadelere yer verildi;

"Amed Vekilimiz Sevılay Çelenk'ın Turkıye-Sırbıstan Voleybol maçı sonrası paylaştığı gönderi ile ilgili çeşitli eleştiriler yapılmıştır. Kendisi de bunun üzerine bir açıklama yaparak bağlamını ifade etmiştir.

Fakat devam eden günlerde eleştiriler yerini bir linç dalgasına bırakmış, saldırı cinsiyetçi küf ür ve tehditlere kadar varmıştır. Bu saldırıların bir merkez tarafından psikolojik savaş yöntemi olarak yürütüldüğünün farkındayız. Hiçbir koşulda, yöneticilerimize, vekillerimize ve kadın siyasetçilerimize yönelik özel savaş yöntemi olarak uygulanan bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız."

Editör: Haber Merkezi