Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Bazı basın Yayın Kuruluşlarının Özellikle Sinekle Mücadeleyle İlgili Gerçekleştirilecek İhaleyle İlgili Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş İle Görüştü.

WhatsApp Image 2023-03-09 at 11.28.44

Başsavcı Gümüş ile görüşmesinin ardından Karalar şu açıklamalarda bulundu;

Biz devlette önemli yöneticileriz, elbette kamuoyu basın bizi izleyecek izlemelidir de. Cidden kamuya verdiğimiz zarar varsa ilgililere ihbarlarda bulunabilirler.

Bunlar hepsi tamam ben basını her zaman başımın üstüne koydum çünkü idareciler zaman zaman eksiyi göremez, zaman zaman yanlışı göremez ve onlar bizim göremediğimiz yanlışı bize gösterdiklerinde biz mutlu oluruz. Ama iftira, hakaret asla olmamalı. Hakaret ve asılsız iddialar söz konusu olduğunda bizim dayanağımız hukuktur. Eğer hukuk da bize sahip çıkmazsa bu doğru olmaz. Biliyorsunuz önemli bir görevdeyiz ve önemli işler yapıyoruz. Zaman zaman bizimle ilgili doğru olmayan iftira hakaret içeren yazılar söylemler oluyor. Ben de onun için buradayım. Şimdi bir radyoda sinekle mücadele ile ilgili bir ihaleyi baz alarak bizle ilgili savcılara başvuruda bulunur onlara gerek yok. Ben kendimi savcılığa ihbar ediyorum. Sinekle mücadele ihalesini hukuk savcılık çok dikkatle izlesin. 

Ben buradan diyorum ki Sayın başsavcıyla konuştum. "Bu ihaleyi yakından inceleyin. Bu ihalede gerçekten biz birilerine bir fayda mı sağladık  yoksa gerçekten kamuya faydalı mı olsun istedik.  En rekabetçi, en kaliteli malzemeyi en ucuza almak için mi yapılmış incelensin. Eğer ihalede bizle ilgili bir suç unsuru bulunursa başım gözüm üstünde hukuk benim kellemi alsın. Ama bu ihalede ve başka işlerde ihbar edilen konuşulan bütün işlerde bizim hukuken yaptığımız bir yanlış varsa birilerine bir kıyak çekmişsek, birine bir şey kazandırılmışsa kellemiz feda olsun. Ama bunlar hiçbiri doğru değilse lütfen hukuk bu iftiracıları bu hakaret edenlerin cezalandırsın devlet yöneticilerini bu kadar yalnız bırakamaz. Benim başvurum bu çerçevededir başsavcıya söylediğimde budur"dedi.

Sayın Cumhuriyet Başsavcıma mücadeleyle ilgili ihaleyi inceleyin, bir kusurumuz varsa bizi cezalandırın, eğer burada bir suçlu yoksa ki olmayacak ben buna eminim, ben yaptıklarımı biliyorum o zaman iftiracıyaya gereği yapılsın. Bu olmazsa o zaman hukuktan bahsetmek söz konusu olamaz. Bir daha söylüyorum sadece sinekle mücadele ihalesi değil bizim işimizle ilgili bütün ihbarlar değerlendirilsin. Bütün ihbarlarda eğer bizim hukuka, devlete, belediyeye, kamuya verdiğimiz bir zarar varsa gereği yapılsın.

"Ama bunlar hiçbirisi yoksa bu iftiracıları lütfen engelleyin"

Karalar;"Ben Seyhan Belediyesinde ihbar ettim dedim ki göreve çağırıyorum. Şimdi de burada belediyeyi ve kendimi ihbar ediyorum" dedi. 

Editör: Haber Merkezi