Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Marmara 7 nolu Cezaevi’nde bulunan Ersin Özçelebi’ye ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, soru önergesinde şu ifadelrei kullandı,

Marmara 7 nolu cezaevinin E3 koğuşunda bulunan Ersin Özçelebi zirayet günlerinin uygun olmamasından kaynaklı cezaevi idaresinden koğuşunun değiştirilmesini talep etmiştir. Ancak cezaevi idaresi Ersin Özçelebi’yi uygun bir koğuşa göndermek yerine husumetli olduğu kişilerin bulunduğu koğuşa göndermiştir. Can güvenliği kaygısı nedeniyle defalarca talep etmesine rağmen bulunduğu koğuştan çıkarılma talebi karşılanmamış ve hala aynı koğuşta tutulmaya devam edilmektedir.

Ersin Özçelebi’nin ve ailesinin talebi husumetli olduğu kişilerle bulunduğu koğuştan bir an önce çıkarılarak ziyaret günlerine uygun olacak şekilde yeni bir koğuşa gönderilmesidir.

Cezaevi idaresi tutuklu ve mahkûmların can güvenliğinden sorumluluğu gereği Ersin Özçelebi’nin koğuş değişikliği talebi bir an önce yerine getirilmelidir.

Bu bağlamda;

1.      Marmara 7 nolu cezaevinin E3 koğuşunda bulunan Ersin Özçelebi neden husumetli olduğu kişilerin koğuşuna gönderilmiştir? Ersin Özçelebi bu durumu cezaevi idaresine bildirmesine rağmen neden hala aynı koğuşta tutulmaktadır?

2.      Tutuklu ve hükümlülerin koğuşları hangi koşullara göre belirlenmektedir? Koğuş değişikliği yapılırken tutuklu ve hükümlülerin can güvenliği neden dikkate alınmamaktadır?

3.      Ersin Özçelebi’nin husumetli olduğu kişilerle bulunduğu koğuştan çıkartılıp ziyaret günlerine uygun olacak şekilde yeni bir koğuşa gönderilmesi için Bakanlık olarak bir girişiminiz olacak mıdır?

Editör: Haber Merkezi