Bakanlık, Haiti-Amerikan çifte vatandaşları James Solages (37) ve Joseph Vincent (57) ile Kolombiya vatandaşı Alman Alejandro Rivera Garcia'nın (44) ABD dışında adam kaçırma veya cinayet işlemek için komplo kurmakla suçlandığını söyledi .

Dördüncü bir adam, Haitili-Amerikalı Christian Sanon, 54, suikast planında kullanılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nden Haiti'ye balistik yelek kaçakçılığı yapmakla suçlanıyor.

Dörtlü Çarşamba günü Miami'deki federal mahkemeye çıkacak.

ABD Adalet Bakanlığı, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin 7 Temmuz 2021'de öldürülmesiyle ilgili suçlamalarla yüzleşmek üzere davanın Salı günü Haiti'den ABD'ye nakledildiğini duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı, operasyonun kilit liderlerinden biri olan ve bakanlığın "gelecekteki siyasi aday" olarak adlandırdığı Sanon ile birlikte suikastla ilgili üç kişiyi daha şimdiden suçladı.

Sanon'un askeri eğitim görmüş yaklaşık 20 Kolombiyalıyı işe aldığı ve suikastın gerçekleştirilmesine yardımcı olması için Rivera Garcia liderliğinde olduğu söylendi.

Kolombiyalı ekip, Moise'yi 6-7 Temmuz 2021 gecesi Port-au-Prince'deki özel konutunda vurarak öldürdü.

Bakanlık, "6 Temmuz 2021'de Solages, Vincent, Rivera ve diğerleri, Başkan Moise'nin konutunun yakınındaki bir evde ateşli silahların ve ekipmanın dağıtıldığı bir evde buluştu ve Solages, görevin Başkan Moise'ı öldürmek olduğunu duyurdu . "

Bu davada ABD hukuku uygulanıyor, çünkü Haiti başkanını öldürme planının kısmen Florida'daki ABD topraklarında Amerikan-Haiti vatandaşları tarafından organize edildiği iddia ediliyor.

Suikastla suçlanan üç kişi ve geçen yıl tutuklanan üç kişi ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya.

Sanon, operasyonun tedarikindeki rolü nedeniyle 20 yıla kadar hapisle karşı karşıya.

Editör: Haber Merkezi