Adana Ekoloji Platformu: “Yangın Tehlikesi” Nedeniyle Ağaç Kesmek Üniversiteye Yakışmıyor.

Whatsapp Image 2025 09 16 At 18.30.18

İnönü Parkında gerçekleştirilen ve Adana Ekoloji Platformu tarafından yapılan basın açıklamasını Hamit Karaoğullarından okudu.

Karaoğullarında konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Adana’da çeşitli nedenlerle yapılan ağaç kesimleri bitmek bilmiyor. Bu konuda devlet kurumları başı çekiyor. Adana halkı artan sıcaklardan bunalırken, yeni ağaçlık alanlar oluşturulması haberlerini beklerken, bunun tam aksi gelişmeler yaşanıyor.

Yaşar Kemal yürüyüş parkuru bitişiğinde, stadyum genişletme bahanesiyle yüzlerce ağacın devlet kurumları tarafından kesildiğini hatırlarsınız.

Şimdi de Çukurova Üniversitesi girişinde, Mithat Özsan Bulvarı kenarında bulunan ağaçlar kesilmeye başlandı.

Çukurova Üniversitesi Yönetimi ve Orman Genel Müdürlüğü ortak kararıyla başlayan ve devam edeceğe benzeyen ağaç kesimlerinin gerekçesi “Yangın tehlikesini önlemek ve güvenlik” olarak açıklandı. “Güvenlik” gerekçesini anlamak mümkün değil. İnsanın aklına hemen “kimlerin güvenliği?” sorusu geliyor.

“Yangın” gerekçesini anlayabilmek ise daha da zor. Yangın tehlikesini önlemek için ağaçları kesmek nasıl bir zihniyettir? Sel felaketini önlemek için dereleri, nehirleri kurutmak mı gerekir?

Yaşanan iklim yıkımına karşı, her yıl artan, rekor tazeleyen sıcaklık artışına karşı ağaçlık alanların çoğaltılması gerekirken, anlaşılması zor bu çeşit bahanelerle yapılan ağaç kesimleri durdurulmalıdır.

Üniversitenin bugünkü yönetimini, kendilerinden önce dikilmiş ağaçları korumaya, hiç umudumuz yok ama, yeni ağaçlık alanlar var etmeye davet ediyoruz.

Cenevre’de Plastik Anlaşması Görüşmeleri Sonuçsuz Kaldı
Cenevre’de Plastik Anlaşması Görüşmeleri Sonuçsuz Kaldı
İçeriği Görüntüle

Bilim üreten bir kurum olması gereken Çukurova Üniversitesi yönetimi ağaç kesim kararından vazgeçmeli ve Adana halkından özür dilemelidir.

Saygılarımızla. 16 Eylül 2025

Muhabir: Güven BOĞA