AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ TAMER DAĞLI

Türkiye Yüzyılı’na 5 Ocak ruhuyla giriyoruz

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, bir asır önce yiğit Adanalıların verdiği bağımsızlık mücadelesinin 5 Ocak’ta kurtuluşla taçlandığını belirterek, “Bugün aynı mücadeleyi dünyanın en saygın ülkeleri arasına girmek için veriyoruz. 5 Ocak ruhuyla Türkiye Yüzyılı, yükseliş asrı olacak” dedi.

5 Ocak Adana’nın kurtuluşunun 101’inci yıldönümüyle ilgili yazılı açıklama yapan AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, bir asır önce emperyal güçler karşısında tek yürek olarak güney cephesinde kahramanca mücadele veren yiğit Adanalıların vatanın kurtuluş yolunu açtığını söyledi. Anadolu’ya düşman ayağı basmasın diye Toroslarda canı pahasına savaşan, 5 Ocak 1922’de son düşman askerini de gönderdikten sonra Ulu Cami minaresi ile Büyüksaat kulesine al bayrağı çekerek altında bayram yapan bir milletin torunları olmaktan gurur duyduğunu belirten Milletvekili Dağlı, “Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919’dan 6 ay önce vatanı kurtarma planlarının tamamını Adana’da Adanalılarla yaptı. Adana’dan bindiği trenden Haydarpaşa Garı’nda indiğinde düşman gemileri boğaza konuşlanmıştı. Düşman donanmasına bakıp yaverine ‘Geldikleri gibi giderler’ sözünü Mustafa Kemal Paşa’ya Adanalıların, milletin yüreğindeki kararlılık söyletti” dedi.

5 OCAK KURTULUŞUN KİLOMETRE TAŞIDIR

Atatürk’ün 15 Mart 1923’te Adana’ya yaptığı bir ziyarette, “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette bu güzel Adana’da vuku bulmuştur” dediğini hatırlatan Dağlı, “O yüzden 5 Ocak, vatanımızın kurtuluşunda önemli bir kilometre taşıdır. Bize kurtuluş gününü yaşatan başta Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnettarız. Hepsini rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Dağlı, “Her alanda kendini gösteren bir ülke konumuna geldik. Savunma sanayimizden ulaşım altyapımıza, hastanelerden üniversitelere, yerli otomobilden yerli aşılara her alanda kendini geliştiren bir Türkiye var. Artık söz dinleyen değil sözü dinlenen bir Türkiye var. Zor şartlar altında bize vatan teslim eden ecdadımıza saygıyla gelecek nesillere dünya lideri bir Türkiye armağan etme zorunluluğumuz var. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.     

Editör: Haber Merkezi