ADANA (10 Haziran 2024) - Adana Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın koruması intihar etti İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın koruması intihar etti

Adana Valiliği, son dönemde üst düzey bürokratların isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışan kişiler hakkında önemli bir duyuru yayımladı. Valilik, art niyetli kişilerin Vali, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve Özel Kalem Müdürü gibi makamları kullanarak iş adamları ve hayırsever vatandaşlardan telefon yoluyla bağış ve para talebinde bulunduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, Adana Valiliği’nin veya herhangi bir kamu kurumunun, vatandaşlardan, iş adamlarından ve esnaflardan telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir yöntemi bulunmadığı vurgulandı. Valilik, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayın Valimizin yanı sıra herhangi bir kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon ve benzeri yöntemlerle 'yardım' adı altında kurban bağışı yaptırmaya ve para toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerekmektedir. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın, Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğünün (0322 458 83 27) telefon numarasına ve 112’ye ihbarda bulunması önemle rica olunur."

Adana Valiliği, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı uyanık olmaya ve şüpheli durumlarda yetkililere bilgi vermeye çağırdı.

Editör: Haber Merkezi