Başkan Zeydan Karalar, “Borcu gelirinin 4 katı olarak devraldığımız Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, 2024 itibariyle geliri borcunun 4 katı olan bir belediye haline getiriyoruz” diyerek, bütün Adana’nın geleceğe umutla bakmasını sağlıyor.

Şu ana kadar yüzlerce iş makinesi alındı, hala da filo güçlendiriliyor. 81 yeni otobüs alındı, yenileri için anlaşma kapıda. Yeni bulvar ve caddeler yapılıyor, onlarca yıl dokunulmayanlar yenileniyor, köylerde neredeyse yapılmayan yol kalmadı. Adana’da bu dönem şu ana kadar 2 milyon 491 bin ton asfalt döküldü ki bu rakamın geçmişte kimse yanına bile yaklaşamadı.

D-400 Karayolu üzerinde yeni altgeçitler yapılıyor. Adana tarihinde bir belediyenin altgeçit yaptığına kimse tanıklık etmedi. Üstelik biri bitti, biri 1 ay dolmadan hizmete girecek, diğerinin de yapımı sürüyor. Karayollarının 14 ayda tamamladığı altgeçitler 86 günde yapılıyor. 

Kreşler, mahalle merkezleri, kütüphaneler kentin dört bir yanında, sayıları artırılarak Adanalıya hizmet veriyor. 
Tüm bunlar iki yıl süren pandemiye, devralınan devasa borca, büyük depremlere ve ağır ekonomik sorunlara rağmen gerçekleştiriliyor. 
Başkan Zeydan Karalar gece gündüz, büyük istek ve inançla inanılmaz bir özveriyle çalışıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yerleştirdiği yeni yönetim anlayışı ile organize ettiği tüm birimler Adana’nın daha güzel bir geleceğe yürümesi için, Başkan Zeydan Karalar’a eşlik ediyor.

Tüm bunlar devam ederken bir yandan da Adana’nın ülke genelinde ve uluslararası arenada tanıtımı için önemli adımlar atılıyor. Adana Gibi Başkan; şehrin tarihi ve kültürel dokusunu, iklimini, gastronomisini, tarım ve sanayi gücünü, nehirlerini, denizini, dağlarını, yaylalarını, endemik bitki çeşitliliğini, sanatını, sanatçısını, insanını, bütün platformlarda, yazılı ve görsel medyada tanıtıyor. Adana’ya gelen turist sayısı günden güne artıyor. Bir zamanlar polis-adliye olaylarıyla ülke gündemini meşgul eden Adana, bugün Altın Koza Film Festivali, Lezzet Festivali, Kebap ve Şalgam Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı ile biliniyor, tanınıyor. İnsanlar bu festivallere gelmek için can atıyor, yüzbinler Adana’ya akıyor.

Adana’da son 10 yıldır belediye başkanlarıyla, mülki amirler, seçilmişlerle, atanmışlar, geçmişte hiç olmadığı kadar iyi geçiniyor ve bu barış ortamı kentin gelişimi için önemli bir sinerji yaratıyor. 

Adana Zeydan Karalar ile geleceğe umutla bakıyor. Adana; 90’lı yıllarından başından, 10 yıl öncesine kadar üzerinde hissettiği ölü toprağını artık silkeliyor ve kendine geliyor. Adana hak ettiği güce ve vizyona doğru hızla ilerliyor.

Editör: Haber Merkezi