KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz; "Dile kolay, burada tam bin haftadır tarihe geçen bir mücadele yürütülüyor. Bu mücadele sadece kaybedilen yakınlarımız için değil, kaybedilmek ve unutturulmak istenen bir hakikat arayışı mücadelesidir."

Whatsapp Image 2024 05 25 At 11.25.15

Tam 1000 haftadır aynı yerde, adalet ve hakikat arayışında olan Cumartesi Annelerinin eylemine KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, KESK Yürütme Kurulu üyeleri Erdal Karakuş ve A.Bahadır Berdicioğlu'da katıldı.

Karagöz konuyla ilgili şunları ifade etti;

MGK: İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı MGK: İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı

İktidar bu arayıştan neden korkuyor?

Neden yıllarca bu meydanda toplanmamız engellendi?

Aslında bunun cevabını hepimiz biliyoruz.

Elbette bu hakikat arayışının asli unsuru, bedel ödeyen siz değerli anneler, babalar yani kaybedilenlerin yakınlarısınız. Fakat biz KESK olarak da kendimizi bu hakikat mücadelesinin bir bileşeni olarak görüyoruz. Çünkü 90’lı yıllarda çok sayıda sendikalı ya katledildi, ya da kaybedildi.

Zübeyir Akkoç, Necati Aydın, Ayşenur Şimşek, Samet Çiçek, Abdullah Zengin, Adil Yavaş, Ahmet Arcagök, Ahmet Baycan, Ali Şahap Salık, Ahmet Bilge, Hasan Alkan ve daha onlarca yoldaşımızın katilleri ortaya çıkarılıncaya ve yüzleşinceye kadar bu mücadelemiz sürecektir.

Ülkemiz er ya da geç bu hakikat ve gerçekle yüzleşmek zorundadır. Yoksa yine bir gün bu aklın ya da akılsızlığın yeniden devreye girmek için pusuda beklediğinden kimse şüphe etmemelidir.

Editör: Haber Merkezi