Mecliste düzenlediği haftalık basın toplantısında komisyondan ve Meclis’ten jet hızıyla geçen kamuoyunda “kentsel dönüşüm kanunu” olarak bilinen kanun teklifine değinen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bununla ilgili bir kanun teklifi hazırlığı içinde olduklarını ifade ederek 81 ilde, 922 ilçe de gözümüz bu projelerin üzerinde olacak. Yapılan yanlışları, oluşacak rantı tek tek ilan edeceğiz.”, dedi.

Bu teklif hükümet için bir samimiyet testi olacak

Babacan, “Bu kanun hazırlanırken deprem bölgesinin yaralarının sarılmasını ve depremde mağdur olan vatandaşların sorunlarının bir an önce çözüme kavuşması beklerken, baktık ki, burada inşaat var, hemen rant gözlüklerini takalım dedik. Baktık ki, inşaat deyince rant gözlüklerini takanlara geniş alan var. İktidar, deprem yaralarını sarmak için arazi satacağını ve yeni rant projelerinin yükseleceğini beyan etti.” şeklinde konuşan Babacan, “Şimdi arkadaşlarımız bir kanun teklifi hazırlıyorlar. Bu kanun teklifi hükümet için bir samimiyet testi olacak, dedi.

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’DEN ESNAF KREDİLERİNE GERİYE DÖNÜK ZAM YAPILMASINA TEPKİ CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’DEN ESNAF KREDİLERİNE GERİYE DÖNÜK ZAM YAPILMASINA TEPKİ

Rezerv alan ilan edilecek yerlerin depreme karşı dirençli olmayan yapı stoku ile sınırlandırılmasını teklif edeceğiz.

Babacan, “Tekirdağ Milletvekilimiz Cem Avşar’ın yaptığı çalışmada şunu önereceğiz “rezerv alan ilan edilecek yerlerin depreme karşı dirençli olmayan yapı stoku ile sınırlandırılmasını teklif edeceğiz.” Diyeceğiz ki; eğer samimi iseniz, hazır bu depremden istifade edip deprem üzerine milyarlar liralık rant mekanizması kurma niyetiniz yoksa, gelin bu teklifimizi destekleyin. Yok, eğer bu teklifimize destek vermiyorsanız, biliyoruz ki, burada derdiniz ranttır. Ama gözlerimiz üzerinizde 81 ilde, 922 ilçe de gözümüz bu projelerin üzerinde olacak. Yapılan yanlışları, oluşacak rantı tek tek ilan edeceğiz. İyi niyetle depreme karşı ve deprem sonrası hazırlıksa evet, ama haksız hukuksuz adaletsiz kayıt dışı rant oluşturmaksa hayır.”, şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi